Lisa ismi günah mı?

Lisa ne anlama gelir?

Lisa, ‘Tanrı benim yeminim’ şeklinde ifade edilmekte ve Türkçeye bu şekilde çevrilmektedir. Aynı zamanda Yabancı Diller içinden bakıldığı vakit Elizabeth isminin kısaltılmış hali olarak da dile getiriliyor. … Tanrıya verilen yemin şekilde de öne çıktığını ve değerlendirildiğini dile getirmek mümkün.

Lisa kız ismi midir?

Lisa kız bebeklerine verilen bir isimdir ve pembe rengi temsil eder. Lisa Türkçe bir kelime değildir. Bu isim Kuran’da geçmemektedir.

Dilara nerenin ismi?

Farsça kökenli bir kelime olup kız çocuklarında kullanılan bir isimdir. Dil kelimesi kalp ve gönül anlamlarına gelmektedir. Ara kelimesi ise süsleyen olarak Türkçe tercüme edilmiştir. Dilara kelimesi kökeni itibariyle gönül süsleyen anlamına gelmektedir.

Lida ne anlama gelir?

Dilimize Yunancadan geçmiş olan Lida isminin anlamı insanların sevdiği kişi olmaktadır. Diğer bir yandan bu ismin Çekçede ki karşılığı ise Lidya olmaktadır. Son zamanlarda bu isimde dilimizde kullanılmaktadır.

Linda ne anlama gelir?

Linda Yunan mitolojisine göre bir tapınılan birinin kızıdır. İspanyolcada ise güzellik ve güzel anlamlarında kullanılmaktadır.

Lisa hangi ülkenin ismi?

Lisa isminin kökeni: Lisa ismi Arapça kökenli bir isimdir. Türkiye’de Lisa isminde 201 kişi vardır.

Dilara Kürtçe ne demek?

Dilara ‘dil’ ve ‘ara’ kelimelerinden oluşturulmuş kürtçe kökenli kız çocukları için kullanılan bir addır. Dil ‘kalp, gönül’ anlamına gelmektedir. ‘Ara’ sözcüğü hemen hemen ‘için’ olarak türkçeye tercüme edilebilir. Bu bakımdan ‘gönüller için olan, gönül okşayan’ anlamına gelmektedir.

Alisa ismi Türkiye’de kaç kişide var?

Türkiye‘de Alisa ismini yaklaşık 1000 kişi taşımaktadır. İstanbul‘da ise bu isim yaklaşık 120 kişide vardır. Türkiye‘de her 112000 kişiden biri Alisa adını almıştır.

Eliz anlamı ne demek?

Eliz sözcüğüne Arapça ve Farsça kaynaklarda da rastlanmaktadır. Eliz ismi, bazı metinlerde “emir veren prenses” anlamında kullanılmaktadır. İsmin anlamı, güzel, zarif ve güçlü kadınları çağrıştırır. Bu isim ile emir verme yetkisine sahip olan, hükümdarlık sahibi kadınlar da kastedilmektedir.

Lina ne anlama gelir?

Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.

Linda ismini koymak caiz mi?

Linda isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Lena ne anlama gelir?

Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice’de Magdalalı Kadın, Arapça’da bizim için , bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca’da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.

Dilara ismi dinen caiz midir?

Dilara isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Dilara mı Dilâra mı?

DİLÂRÂ (ﺩﻝﺁﺭﺍ) sıf. ve i. (Fars. dil “gönül” ve ārā “süsleyen” ile dil-ārā) Gönlü süsleyen (güzel), sevgili: Aşk ehline âlemde dilârâ mı bulunmaz / Mecnûn isen ey dil sana Leylâ bulunmaz (…).

Alisa ismi nereden geldi?

Alisa isminin kökeni yunanca olarak bilinmektedir. Alisa ismi anlamı soylu, asil olarak bilinmektedir.