Gara operasyonu basarisiz mi?

Neden Gara operasyonu?

Türkiye’nin askeri harekât başlattığı ve PKK’nın rehin aldığı 13 Türk vatandaşının cenazelerine ulaşıldığı Gara bölgesi, hem PKK için koridor görevi görüyor; hem de Türkiye’nin Sincar ve Musul’a açılan kapısı niteliğinde. Operasyonla, bölgede tutulan rehinelerin kurtarılması da hedefleniyordu.

Gara nasıl bir yer?

Gara Bölgesi Kuzey Irak’ın dağlık bölgeye verilen isimdir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar bir öneme sahiptir.

Gara şehitlerimiz nasıl öldü?

Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür.

Gara operasyonu başarılı mı?

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamalarda operasyonun planlandığı gibi “başarıyla” sonuçlandırıldığı duyuruldu.

Gara Şehitleri nasıl bulundu?

Akar “Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Gara operasyonunda kaç terörist öldü?

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT ve TSK 29 Aralık’ta Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde ortak operasyon düzenledi. Operasyonda, 9 PKK/KCK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Gara olayı nedir?

Gara Katliamı, 13 Şubat 2021 günü Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Pençe-Kartal 2 Operasyonu’na başlaması üzerine PKK tarafından mağarada tutulan on üç silahsız sivilin öldürülmesi olayıdır.

Gara ne tarafta?

Gara bölgesi, TSK’nın Irak’ın kuzeyinde yıllardır yoğun olarak operasyon yürüttüğü bölgenin onlarca kilometre batısında, Suriye sınırına ve Musul’a daha yakın bölgede yer alıyor. Aynı zamanda Hakkari’ye bağlı Çukurca ilçesinden 35 kilometre güneyde.

Gara da ölen vatandaşlar kim?

ANF; 7 Haziran 2018’de Astsubay Semih Özbey, Polis memuru Sedat Yabalak, Er Sedat Sorgun, Müslüm Altuntaş, Adil Kavaklı, Süleyman Sungur ve Uzman Çavuşlar Hüseyin Sarı, Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci’nin sesli ve görüntülü mesajlarını yayımlamıştı. Bu isimlerin tamamının Gara‘da cansız bedenine ulaşıldı.

Gara da şehitler kimler?

Ölenler

  • Hüseyin Sarı, Uzman Çavuş
  • Sedat Yabalak, Polis Memuru.
  • Semih Özbey, Jandarma Ast. Çavuş
  • Adil Kavaklı, Tankçı Er.
  • Vedat Kaya, Polis Memuru.
  • Süleyman Sungur, Er.
  • Mevlüt Kahveci, Jandarma Uz. Erbaş
  • Müslüm Altıntaş, Topçu Er.

Gara operasyonunda neler oldu?

Gara Katliamı, 13 Şubat 2021 günü Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Pençe-Kartal 2 Operasyonu‘na başlaması üzerine PKK tarafından mağarada tutulan on üç silahsız sivilin öldürülmesi olayıdır. Rehineler beş yıldan fazla süredir rehin tutuluyordu.

Gara operasyonu kaç gün sürdü?

Dört gün süren harekatta üçü sözde üst düzey olmak üzere 53 PKK’lının öldürüldüğü kaydedilirken iki örgüt mensubu sağ olarak ele geçirilmiş; ATAK helikopterleri ve SİHA’larla desteklenen 40’tan fazla F-16’nın katıldığı operasyonlarla Gara‘da örgüte ait 50’den fazla hedefin imha edildiği açıklanmıştır.

Gara Şehitleri nereden kaçırıldı?

Annesi Sabiye Özbey, oğlunun seyir halindeki aracının durdurularak kaçırıldığını söylemişti. Gara‘da cansız bedenine ulaşılan isimlerden Erler Müslüm Altıntaş ve Adil Kavaklı da 2 Ekim 2015’te Tunceli-Pülümür karayolunda; uzman çavuşlar Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci de 21 Eylül 2016’da Hakkari’de kaçırıldı.

Gare de ne oldu?

Gara Katliamı, 13 Şubat 2021 günü Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Pençe-Kartal 2 Operasyonu’na başlaması üzerine PKK tarafından mağarada tutulan on üç silahsız sivilin öldürülmesi olayıdır.

Şu ana kadar kaç PKK öldü?

Kayıplar. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.