Pazar günü iller arası seyahat yasağı var mı?

Pazar günü seyahat serbest mi?

Kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin yayınlanan genelgede hafta içi ve hafta sonu için seyahat yasağının sona erdiği belirtildi. Vatandaşlar yeni bir karar açıklanana kadar, diledikleri gün ve saatlerde şehirler arası seyahat gerçekleştirebilecek.

Hafta sonu seyahat edilebilir mi?

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre, vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek. Zorunlu hallerin varlığı durumunda, özel araçların seyahatleri için seyahat belgesi temin edilebilecek.

Pazar Yasagı kalktı mı?

Tam gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Pazar günleri için yeni karar kademeli normalleşme genelgesinde yer aldı. Yayınlanan genelgeye göre Pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Yasak 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı.

Şehirlerarası yolculuk serbest mi?

Kademeli normalleşme döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan saat ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olarak açıklandı.

1 Temmuz seyahat yasağı kalktı mı?

SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI MI? … 1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkmayla buna bağlı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Pazar günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu?

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının sürücü ve görevlileri de Pazar günü sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor. Pazar günü otobüsler, metrobüs, metro, dolmuş, taksi gibi araçlar sokağa çıkma yasağında da faliyette olacak.

Cumartesi pazar şehirler arası yolculuk serbest mi?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00’e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir. Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü yapılamayacak.

Şehirler arası seyahat izin belgesi gerekli mi?

Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni‘ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor.

Pazar günü yasak ne zaman bitiyor?

“1 Haziran 2021 tarih ve 8878 sayılı genelgemizde belirtilen esaslar çerçevesinde halihazırda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları (hafta içi ve hafta sonu dahil) 1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00’e kadar sürdürülecektir.

Pazar sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Kademeli normalleşme adımları ilan edilen sokağa çıkma yasağı saatleri 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılıyor ancak o tarihe dek haftanın altı günü sokağa çıkma yasağı 22:00 – 05:00 saatleri arasında, pazar günü ise tam gün uygulanmaya devam edecek.

Özel araçla şehirler arası yolculuk serbest mi?

özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirler arası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmeleri kaydıyla izin verilecektir.

Şehirler arası seyahat için ne gerekli?

Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

1 Temmuz alkol yasağı kalktı mı?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok kısıtlama uygulandı. Son yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uygulanan pek çok kısıtlamanın kaldırılacağını bildirdi.

Pazar günü otobüsle seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00’e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir. Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü özel araçlarla yapılamayacak.

Iller arası otobüs seferleri yasak mı?

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecektir.