Sofinin dünyası ne anlatıyor?

Sofinin dünyası kaç yaş için?

Özellikle gençler için mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer alan Sofie’nin Dünyası her yaş grubundan okura hitap edebiliyor. 1999 yılında filme de uyarlanan Sofie’nin Dünyası‘nın Norveçli yazarı Jostein Gaarder, 1952 doğumlu.

Sofie nin dünyası yazılış amacı nedir?

Amacı çocuklara, gençlere ve yeni başlayanlara felsefeyi anlatmak gibi. Kitabı açtığınızda sağlam bir felsefe anlatımı ile karşılaşmayacaksınız. Zaten yazarın amacı da bu değil sanırım. Çocuklara felsefe sevgisi kazandırmak ve belki de başka kitapların önünü açmak.

Sofienin dünyası Hilde kim?

Hilde: Binbaşının kızı. Alberto Knox: Binbaşının yazdığı kitaptaki felsefe kursunu öğretmeni. Sofi: Alberto ile birlikte binbaşının aklında varolan ve gerçek olmaya çalışan, ayrıca Hilde gibi onbeşinci yaş gününe girmeye hazırlanan bir genç kız.

Sofinin dünyası kitabı kaç sayfa?

Sofie’nin Dünyası Felsefe Tarihi Üzerine Bir Roman

Çevirmen: Sabir Yücesoy
ISBN: 9789758434572
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 591
Cilt Tipi: Karton Kapak

Sofinin dünyası nasıl bir kitap?

Sofienin Dünyası, idealist bir öğretmen olan Jostein Gaarder’in, okullarda felsefe eğitiminin yeterli olmadığını düşünmesi, felsefeyi öğrencilere ve genç kuşaklara en iyi şekilde nasıl öğretebilirim düşüncesinden hareketle yazdığı bir romandır Yazar felsefeyi herkese öğretebilecek, felsefeyi sevdirecek bir kitap

Jostein Gaarder nereli?

Oslo, NorveçJostein Gaarder / Doğum yeri

Sofienin dünyası nerede geçiyor?

Romanın sonunda, aslında Lübnan’daki bir BM taburunda görevli olan bir binbaşının, kızına doğum günü hediyesi olarak yazdığı romanın bir parçası okunulduğu anlaşılır. Jostein Gaarder’in felsefe alanında yazmış olduğu bu roman, insanı kendi içine çekerek edebiyat tarihinde hakkı olan yeri almaktadır.

Temel felsefe nedir?

Felsefe, bilginin temelinde bulunan bir takım gerçeklere ve insan davranışını yöneten ilkelere ulaşma çabasıdır. Felsefe aslen bir düşünme etkinliğidir. İnsanların ve yaşamın anlamı üzerine düşünmeyi sağlar. Bu düşünme etkinliğinin sonucunda ortaya çıkan ürüne felsefi bilgi denir.

Sofie nin dünyası nerede geçiyor?

Romanın sonunda, aslında Lübnan’daki bir BM taburunda görevli olan bir binbaşının, kızına doğum günü hediyesi olarak yazdığı romanın bir parçası okunulduğu anlaşılır. Jostein Gaarder’in felsefe alanında yazmış olduğu bu roman, insanı kendi içine çekerek edebiyat tarihinde hakkı olan yeri almaktadır.

Sofinin dünyası nasıl?

Sofienin Dünyası, idealist bir öğretmen olan Jostein Gaarder’in, okullarda felsefe eğitiminin yeterli olmadığını düşünmesi, felsefeyi öğrencilere ve genç kuşaklara en iyi şekilde nasıl öğretebilirim düşüncesinden hareketle yazdığı bir romandır Yazar felsefeyi herkese öğretebilecek, felsefeyi sevdirecek bir kitap …

Sofie nin dünyası kaçıncı baskı?

çev. Sabir Yücesoy Pan Yayıncılık 2020 54. baskı 592 s.

Sofinin Dünyası ne zaman çıktı?

5 Aralık 1991Sofie’nin Dünyası / İlk Yayınlanma Tarihi

Felsefenin temel konuları nelerdir?

Felsefenin 5 ana konusu

  • Etik- Ahlak.
  • Epistemoloji- Bilgi.
  • Estetik – Sanat.
  • Mantık.
  • Metafizik-Varlık ötesi.

27 Kas 2013

11 sınıf felsefe nedir?

Felsefe, insan yaşamını ve dünyayı, insan aklıyla açıklamaya çalışan bir düşünsel etkinliktir. Felsefenin kelime anlamına baktığımızda, Türk Dil Kurumu felsefenin tanımını; (1) Varlığın ve bilginin bilimsel olarak araştırılması, (2) Dünya görüşü ya da (3) Bir konudaki soyut düşünüş gibi ifadelerle yapmaktadır.

Alberto Knox kimdir?

sofies verden roman om filosofiens historie adlı kitapta sofi’ye felsefeyi anlatan esrarengiz filozof.