Fiber Lazer nasıl çalışır?

Neden Fiber Lazer?

Neden bir fiber lazer seçmelisiniz? Fotonları nadir toprak katkılı fiber içinde sınırlama fikri, fiber lazere rakiplere karşı ana avantajını veren şeydir: istikrar. Bir fiber lazer ışını çekirdeğin içinde oluşturduğundan, ışının iletimi karmaşık veya hassas optik ekipman gerektirmez.

Fiber lazer makinesi nedir?

Fiber lazer üreteci; Fiber Rezanatör olarak adlandırılır. birleşik Diodların lazer ışınını oluşturduğunu ve rezanatörde birleştiğini ve bu ışının fiber optik kablo ile kesim kafasına kadar taşıdığı bir sistemdir. Fiber lazer kesim makinesi imalatı aynen cnc router mekanik aksamlara göre yapılmıştır.

Fiber Lazer nerelerde kullanılır?

Fiber Lazer markalama makinası kullanım alanları , nerelerde kullabiliriz ?

  • Otomotiv. …
  • Savunma ve Havacılık Sanayi. …
  • Medikal. …
  • Reklam-Promosyon. …
  • Alüminyum-Metal Etiket. …
  • Elektrik-Elektronik Sanayi. …
  • Plastik Enjeksiyon Sanayi. …
  • Kalıpçılık-Kesici Takım-El Aletleri.

Fiber Lazer rezonatör nedir?

Fiber lazer rezonatör bir lazer üreticisidir. Metal lazer kesim makinelerinde kullanılan fiber rezonatörler 1080 nm dalga boyunda, yoğun ve aynı fazlı paralel dalgalar halinde genliği yüksek, güçlü bir ışık demeti olarak tanımlanır. Lazer güçlerine göre ağırlıkları ve ebatları farklılık gösterir.

Fiber lazer kesim makinesi ne işe yarar?

Fiber Lazer markalama makinaları, paslanmaz, çelik, alüminyum, bronz, pirinç, altın, gümüş ve benzeri metallere markalama yapar. Bunların dışında plastik, deri ve kauçuk malzemeler üzerine de kalıcı markalama yapabilen sistemlerdir. yüksek güce sahip ürünleri tercih etmesi anlamına gelmektedir.

Lazer rezonatör ne işe yarar?

Lazer ışını lazer kaynağında (rezonatör) üretilir, ayna veya bir aktarım fiberi ile makinenin kesme kafasına yönlendirilir ve burada bir lens kullanılarak çok küçük çaplarda çok yüksek güç sağlayacak şekilde odaklanır. Odaklanan bu lazer ışını sacın üzerine doğrultulur ve sacın erimesine neden olur.

CNC fiber lazer kesim nedir?

CNC lazer kesim; CNC makinaları ile yapılan bir çeşit metal işleme yöntemidir. Lazer kesimde CNC makinası ve lazer optiği sayesinde paslanmaz çelik, alüminyum ve sac metal malzemelerin kolaylıkla ve hızlı bir şekilde işlendiği ve şekil verildiği bir kesim tekniğidir.

Lazer kesim neleri keser?

Lazer kesim; Demir, bimetal, alüminyum, Paslanmaz ve metal malzemeleri kesmek için tercih edilen ve genellikle endüstriyel üretim için kullanılan ve aynı zamanda okullar, kobiler ve hobi uzmanları tarafından kullanılmaya başlanan bir teknolojidir.

CNC lazer nasıl çalışır?

CNC lazer kesim; CNC makinaları ile yapılan bir çeşit metal işleme yöntemidir. Lazer kesimde CNC makinası ve lazer optiği sayesinde paslanmaz çelik, alüminyum ve sac metal malzemelerin kolaylıkla ve hızlı bir şekilde işlendiği ve şekil verildiği bir kesim tekniğidir. Lazer kesim bir seri üretim tekniğidir.

Rezonatör nedir ne işe yarar?

Rezonatör, egzozu stabilize eden ilk unsurlardan biridir. Diğer parçalar, yanma ürünlerinin temizlenmesinden veya nötralize edilmesinden sorumludur. Örneğin, dizel motorlarda partikül filtresidir ve çoğu benzinli motorda katalitik konvertördür.

Lazer makinesiyle neler yapılabilir?

Lazer kesim makinesiyle günümüzde hediyelik eşya, mobilya, tekstil gibi sektörlerde pek çok yaratıcı ürünün kesme, kazıma ve markalama işlemleri yapılmaktadır. Örneğin kişiye özel olarak hazırlanan bir iç mimari projesindeki pek çok tasarım elemanı lazer kesim makinesi ile hazırlanabilir.

Lazer kesim makinesi radyasyon yayar mı?

Lazer aracına enerji gönderildiğinde lazer aracı radyasyon şeklinde enerji yayar.

Lazer kesim teknolojisi nedir?

Günümüzde birçok endüstriyel üretim aşamalarında kullanılan lazer kesim teknolojisi lazer yardımıyla malzemelerin kesilmesine dayalı bir işlemdir. Basit anlamıyla ifade edecek olursak; yüksek ve güçlü bir lazer çıkışının otomasyon sistemi aracılığı ile kesilmesi istenen malzeme üzerine yönlendirilmesi işlemidir.

Rezonatör nedir tıp?

Resonator teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Sesi aksettirici alet veya cisim; 2. Bir devredeki belrili frekanstaki titreşimleri diğer bir devreye geçiren alet.

CNC Lazer Kesim Tezgahı Nedir?

CNC lazer kesim; CNC makinaları ile yapılan bir çeşit metal işleme yöntemidir. Lazer kesimde CNC makinası ve lazer optiği sayesinde paslanmaz çelik, alüminyum ve sac metal malzemelerin kolaylıkla ve hızlı bir şekilde işlendiği ve şekil verildiği bir kesim tekniğidir. Lazer kesim bir seri üretim tekniğidir.