KTJ 3200 kaç beygir?

KTJ-3200 menzil kaç km?

230 kg harp başlığı ağırlığına sahip füzenin toplam ağırlığı yaklaşık 600 kg’dır. Füzenin toplam boyu yaklaşık 4 metredir ve 250+ kilometre menzile sahiptir. Proje kapsamında, şu ana kadar SOM-A ve SOM-B1 Füzelerinin geliştirme faaliyetleri tamamlanarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslimatları gerçekleştirildi.

KTJ-3200 ne zaman gelecek?

KTJ3200 Turbojet Motor`unun İlk Teslimatları Gerçekleştirildi, İlk Atış 2022 Yılında ATMACA Gemisavar Güdümlü Mermisi ile Planlanıyor.

TR 40 motoru kimin?

Etiket: TR40 Motoru Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında Roketsan Ana yükleniciliğinde, Aselsan ve ArMerKom işbirliğiyle geliştirilen Atmaca Gemisavar…

Yerli jet motoru üretimi ne aşamada?

Dr. Sinan Kıvrak’ın da motor kontrol ünitesi konusunda kendilerine destek verdiğini bildirdi. Pehlivanoğlu, geliştirme sürecinde yerlileştirmeye de önem verdiklerini, bu yönde çalışmalar yaptıklarını, 2021 başında da 200 nevtonluk daha güçlü bir motorun üretimini tamamladıklarını söyledi.

Bora 2 menzili ne kadar?

Daha uzun menzilli bir varyantı olan Bora2 ise geliştirilme aşamasındadır….Bora (füze)

Bora
Savaş başlığı ağırlığı 470 kg
Motor TMZ-84631.10
Harekat menzili 280 km
Azami hızı 70 km/h

Kaç tane SOM füzesi var?

Envantere giren SOM-A ve SOM-B1’in seri üretimi ROKETSAN gerçekleştiriyor. Diğer modellerinde tüm geliştirme ve test süreçlerinin tamamlanması sonrası seri üretimleri yine ROKETSAN tarafından gerçekleştirilecek. 2018 yılında da farklı modelleri içeren 415 adet SOM için sözleşme imzalandı.

KTJ 3200 nerede kullanılacak?

Motorun seyir füzeleri üzerindeki çalışma süresi 15-30dk olarak verilmiş olmakla birlikte ihtiyaca ve kullanılacak platforma göre bu süre daha da geliştirilebilecektir. KTJ3200 aynı zamanda halen TR40 ile güçlendirilen ATMACA Blok-I ve Blok-II Satıhtan Satıha Güdümlü Mermilerde de kullanılabilecektir.

Gezgin füzesi ne durumda?

Prof. Dr. İsmail DEMİR; GEZGİN Seyir Füzesi‘nin, SOM ve ATMACA füzelerinden elde edilen tecrübeler ile geliştirildiğini, yabancı motor ile çeşitli testlerin gerçekleştirilmesi ihtimali olsa da ARAT Projesi kapsamında Kale Arge tarafından geliştirilecek motor ile yola devam edileceğini açıkladı.

Türkiye füze motoru yapıyor mu?

Türkiye‘nin ilk turbojet motorunun üretimi, Kale Ar-Ge’nin üstlendiği önemli yerli projelerden biri. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve ROKETSAN tarafından üretilen SOM gibi milli füze platformlarında kullanılmak üzere geliştirilen Türkiye‘nin ilk Milli Turbojet Motoru Projesi’nde teslim aşamasına gelindi.

Ilk jet motorunu kim icat etti?

Frank Whittle
Hans von OhainAlbert Fonó
Jet motoru/Yaratıcıları

Uçak motorunu kim yaptı?

Uçak motorunun gelişim tarihçesi 1903: Charlie Taylor Wright Flyer için 12 beygir gücünde sıralı tip motor yaptı.

Türkiye’nin en uzun menzilli füzesi hangisi?

Bora (füze) – Vikipedi.

En uzun menzilli füzesi kaç kilometre?

Ses hızının üç katına (Mach 3) çıkabilen ve 290 kilometre menzili bulunan BrahMos I, Rusya’nın Oniks füzesinin bir uyarlaması 300 kilograma kadar konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen BrahMos I, havadan, denizaltından ve gemiden fırlatılabiliyor.

SOM füzesi menzili ne kadar?

SOM-A, SOM-B1 ve SOM-B2’nin 250 kilometrenin, SOM-J’nin ise 250 kilometrenin üzerinde menzil ve dünyadaki muadillerine göre daha düşük ağırlığa sahip olması, bu füzeleri ilgi odağı haline getiriyor.

SOM-j füzesi kaç kg?

Şahin’in üzerinde durduğu ilk konu hafiflik oluyor… Normalde yaklaşık 540 kilogram ağırlığında olan SOMJ Füzesi, kompozit malzemenin kullanılması sonucunda daha hafif hale geldiğini öğreniyoruz.