KSÜ geçme notu kaç 2022?

KSU gecme notu kac?

hesaplanabilmesi için Yarıyılsonu/Yılsonu/Bütünleme sınavından 100 üzerinden en az 35 almaları gerekir. alınmaz ve doğrudan başarısız sayılır. Bu öğrencilere doğrudan FF notu verilir.

KSÜ finale girmeyen büte girebilir mi?

(5) Bir dersin devam koşulunu yerine getiren ancak yarıyıl sonu sınavına girmeyen öğrenci bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavında da yarıyıl sonu sınavı not limiti uygulanır.

KSÜ yaz okulunda en fazla kaç AKTS alınır?

Yaz öğretiminde bir öğrenci, varsa ön şartını sağlamış olmak koşuluyla, kendi müfredatından 16 (onaltı) ders saatini aşmamak üzere ders alabilir.

DS ne demek harf notu?

(DS) notu devamsız olan öğrencilere verilir ve katsayısı, kredili derslerde, 0,00 dır. verilir: (YE) yeterli, (YS) yetersiz, (DS) devamsızlık nedeni ile başarısız.

KSÜ geçme notu kaç 2020?

Kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş müracaatlarında, öğrencinin ayrılacağı programdaki tüm derslerini (ayrıldığı yarıyıl dahil) başarı ile geçmiş ve genel not ortalamasının 4’lük sistemde en az 2.30, 100’lük sistemde en az 60 olması gerekir.

Şartlı geçme nedir KSÜ?

b) Bir dersten DC veya DD alan bir öğrenci en az 2.00 GNO ya erişmiş olmak koşulu ile o dersi başarmış sayılır. c) Bir dersten FD veya FF alan bir öğrenci o dersi başaramamış sayılır.

Mazeret sınavı nedir KSÜ?

Mazeret sınavı, sadece ara sınavlar için olmak üzere ilgili kurullarca mazereti kabul edilen öğrenciler için uygulanır. Ara sınav için mazeret sınavı, yarıyıl içerisinde yapılır. Mazeret sınavı yapılması, ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

Bütünleme sınavına nasıl girilir KSÜ?

2- 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavlarına Çevrimiçi (online) https://eys.ksu. edu.tr/ adresinden girebilirsiniz. Sınavlarınız için bulunduğunuz şehirdeki üniversitelerin ve MEB’e bağlı okullardaki laboratuvarlardan randevu alarak faydalanabilirsiniz.

En fazla kaç AKTS alınabilir?

Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği – Madde 22-(2)).

KSÜ kaç AKTS ile mezun olunur?

Eğitim-öğretim süresi iki yıl olan programlarda 120 AKTS, dört yıl olan programlarda 240 AKTS, beş yıl olan programlarda 300 AKTS, altı yıl olan programlarda ise 360 AKTS‘dir.

D geçer not mu?

Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

FD ne oluyor?

Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Yarıyıl Başarısı: Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur.

Koşullu başarılı ne demek?

Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.

200 kaç puan?

4’lük not sistemine

Harfli Notu Katsayısı 100 puan Üzerinden Değeri
CC 2,25 60-64
DD 2,00 50-59
FD 1,00 30-49
FF 0,00 0-29

Şartlı başarı ne demek?

Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.