Şemmame hangi yöreye ait?

Şemame nerenin?

Şemame en son İbrahim Tatlıses’in de söylemesi ile son yıllarda Güneydoğu’da en çok icra edilen Van ile Hakkari arasında bir yöreye ait olan bir tür halay-türkü.

Kürtçe’de Şemmame ne demek?

Ufak tefek kimse, şamama.

Şemame nin anlamı nedir?

ŞEMÂME – ŞEMMÂME. 1. Güzel kokan fakat yenmeyen, üzeri benekli ufak bir kavun biçimindeki meyve: Ederdi kûy-i zemîni şemâme-i anber / Ger etse nükhet-i hulku cihâna neşr-i şemim (Nef’î’den).

Şemame yazarı kimdir?

Koma Agirê Jiyan, kendileri tarafından derlenen “Şemamê” parçasının İbrahim Tatlıses tarafından izinsiz şekilde yorumlanmasına tepki gösterdi. Grup, 1992’de derlediği parçayı dört yıl sonra “Adare” isimli albümlerinde seslendirdi.

Gu Buke ne demek?

Bûkê ismi gelin, yeni gelin anlamına gelmektedir.

Lorke ne anlama gelir?

Kürtçe (Kurmanci) lorke “bir türkü sözü” sözcüğünden alıntıdır.

Buke Kürtçe ne demek?

Bûkê ismi gelin, yeni gelin anlamına gelmektedir.

Pişmam ne demek?

amcaoğlu *. amcamınoğlu gibi bir seslenme görevi de vardır. kurmanci bir sözcüktür. kürtçe’de sadece amca çocuklarının birbirlerine hitap ederken kullandığı sözcük.

KUZI Keri ne?

kürtçe “eşeğin amı” manasına gelir. ayrıca gündelik hayatta, hoş olmayan durumları anlatmak için kullanılır. misal: “dün gece çok içtim, baya kuzi keri oldum” gibi.

Buke ne demek kürtçe’de?

kürtçede gelin demektir. arnavutcada ekmek demektir. ejderha anlamına geleni büke imiş. sezen aksu’nun türkiye şarkıları konserinde seslendirdiği bir şarkıdır.

Lokey ne demek?

ingilizcede alçak ses veya abartısız kelimeleri yerine kullanılan deyim.

Devamke nereden çıktı?

Dewake kelimesi de bu şekilde türetilmiştir. Dewamke, Kürtçe konuşanların genellikle, Türkçe ifadeleri Kürt diline göre şekillendirerek ifade etmesiyle oluşan bir kelimedir. “Devam” kelimesi bilindiği gibi Türkçe olan, “Sürdürmek, devam ettirmek” anlamında kullanılan bir kelimedir.

Buke ne anlama gelir?

Büke isminin anlamı nedir ve Kuran’da geçiyor mu diye bakalım; Ejderha, büyük yılan. Türk ve Altay mitolojilerinde ejderha demektir.

Buka kürtçe ne demek?

Bûka Baranê (Türkçe: Yağmurun Gelini, Kürtçe‘de “gökkuşağı” anlamına gelir), Dilek Gökçin’in yönetmenliğini üstlendiği 2013 yapımı belgesel filmdir.

Pismam Kürtçede ne demek?

amcaoğlu *. amcamınoğlu gibi bir seslenme görevi de vardır. kurmanci bir sözcüktür. kürtçe’de sadece amca çocuklarının birbirlerine hitap ederken kullandığı sözcük.