Köknar kozalağı şurubu nasıl yapılır?

Köknar kozalağı pekmezi nasıl kullanılır?

Az miktarda pancar şekeri kullanıldığından dolayı, Köknar şırası özünün acılığını verir. Bu şekilde tüketemeyenler bal veya elma pekmezi ilave ederek tüketebilirler.

Köknar kozalak pekmezi nasıl yapılır?

24 saat suda bekleyen kozalaklar durulanarak kurutulur. Sonra tokmak veya çekiç ya da benzer bir araçla çam veya köknar kozalakları tek tek kırılırak içleri açılır. Bu şekilde içi açılan ve ezilen çam veya köknar kozalakları belli süre kıvamına gelinceye kadar 6-7 saat boyunca kaynamaya bırakılır.

Kozalak şurubu hangi ayda yapılır?

Yeşil çam kozalağından şurup ya da reçel yapmak isteyenlerin ise çam kozalaklarını olgunlaşmadan, daha yeşil iken Mayıs ayı gibi toplanmaları gerekmektedir.

Kozalak macunu nasıl yapılır tarifi?

Kozalakları akan su altında tek tek yıkayın .. yıkanan kozalakları derin bir kaba alın. Kozalakların üstünü geçecek kadar soğuk su + limon suyu da ekleyip kozalakları bu su içinde 1 gün bekletin. Ertesi gün kozalakların suyunu süzüp aynı işlemi tekrar yapıp kozalakları su içinde bir gün daha bekletin….

Köknar kozalağı nasıl kullanılır?

Yeşil kozalaklar toplanır ve güzelce temizlenir. Temizlenen kozalaklar bol suyun içinde kaynatılır ve ardından bir miktar şeker eklenir. Şurup kıvamını alan köknar kozalağı suyu, şifa niyetine şurup olarak tüketilir.

Köknar pekmezi neye iyi gelir?

AYRICA NEFES DARLIĞI,ASTIM,BRONŞİT,GRİP,SOĞUK ALGINLIĞINA,GÖĞSÜ YUMUŞATMAYA VE BALGAM SÖKTÜRMEYE,KARACİĞER VE AKCİĞER HASTALIKLARINA,SİNİR SİSTEMİNİN DÜZENE KOYMAYA VE UYKUSUZLUĞA,ROMATİZMA,SİYATİK VE MASFAL AĞRILARINA,BÖBREK VE İDRAR YOLU HASTALIKLARI,İLTİHABI VE KUMUNA,KANSIZLIĞA,BAŞ AĞRILARINA,BAĞIRSAK PARAZİTLERİNE …

Kozalak pekmezi hangi ağaçtan yapılır?

Çam kozalağı uygun ölçü ve durumlarda kullanıldığında zararlı hale gelebilir. Kozalak pekmezi yapımında olgunlaşmamış çam kozalağı tüketirseniz, midenizde sindirim problemleri meydana gelebilir. Aşırı tüketimde mideniz alarm verebilir ve faydalı olan doğal çam kozalağı suyu zararları ile sağlığınızı etkileyebilir.

Çam kozalağı reçeli nasil yapilir?

Kozalakları dalından topladıktan sonra üzerindeki tüm kir ve çöpü temizleyin. Ardından soğuk su altında güzelce yıkayın. Tencereye suyu koyup kozalakları ilave edip 1 saat kadar kaynatıyoruz ve kaynayan çam kozalaklarımızın içine şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz.

Çam kozalağı reçeli hangi ayda yapılır?

Reçel ve pekmez yapımında kullanılan kozalaklar, Kasım’dan Haziran ayına kadar toplanabilir. Özellikle Haziran ve Temmuz ayında toplanan kozalakların güneşe serilerek açılması sağlanır.

Servi kozalağı ne zaman toplanır?

Yetiştirildiği Yerler : Vatanı Türkiye olan Servi Türkiye’nin Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetişir. Toplanması – Saklanması : Yaprakları yılın hemen her ayında toplanabilir, fakat Nisan-Mayıs ayında toplanırsa daha iyidir. Kozalakları tam olgunlaşamadan yani yeşilken toplanır çay veya tentürü yapılır.

Kozalak şurubu macunu nasıl yapılır?

Bunun kozalakları iyice yıkadıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın ve su dolu bir kaba alın. 24 saat suda beklettiğiniz kozalakları ertesi gün aynı suyun içinde yarım saat kadar haşlayın. Soğuduktan sonra süzdüğünüz kozalak şurubunu bal ya da pekmez ekleyerek tatlandırın.

Kozalak macunun içinde neler var?

Kozalak macunun içeriğinde; çam kozalağı reçinesi, keçiboynuzu pekmezi, ham bal, uduhindi, zerdeçal, zencefil, okaliptus yağı, tarçın, karanfil, havlıcan ve tarçın bulunuyor.

Köknar kozalağı çayı nasil yapılır?

Yeşil kozalaklar toplanır ve güzelce temizlenir. Temizlenen kozalaklar bol suyun içinde kaynatılır ve ardından bir miktar şeker eklenir. Şurup kıvamını alan köknar kozalağı suyu, şifa niyetine şurup olarak tüketilir.

Köknar Kozalağının faydaları nelerdir?

Bağışıklığı arttıran bir etkiye sahip olan Köknar Kozalağı, nadir bulunan özel bileşenleri içeriğinde barındırmaktadır. Köknar kozalaklarında bulunan Pinen solunum kaynaklı sorunların tedavisinde, Öksürme, bronşit, boğaz ağrıları, nefes darlığı gibi sorunları tedavisine yardımcı olur.

Köknar hangi hastalıklara iyi gelir?

Aromaterapi alanında sıkça önerilen köknar yağı, sinir hücrelerini uyarır ve kasları gevşetir. Stresle baş edebilmek adına bu yağı tercih edebilirsiniz. Dikkat dağınıklığını giderici özelliği vardır. Köknar yağındaki uçucu maddeler uyku bozukluğunu ve strese bağlı davranışları çözmektedir.