Pasaport kimlere verilmez?

Kimler pasaport çıkaramaz?

-Mahkemeler tarafından hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmuş kimseler pasaport alamaz. Bu kişilerin yeniden pasaport alabilmeleri için mahkemece bu kararın kaldırılması gerekmektedir. Harici olarak yurt dışı çıkış yasağı bulunan kişi daha önceden bir pasaport sahibi olsa da yine de yurt dışına çıkamaz.

Bordo pasaport kimler alamaz?

Bu nedenle tanımında belirttiğimiz gibi Bordo pasaportu tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları alabilmektedir. Ancak Yeşil, Gri ya da Siyah Pasaport alabilme şartlarını yerine getiriyorsanız vizesiz daha çok ülkeye gidebilme şansınızı göz önünde bulundurarak Bordo Pasaportu tercih etmeyebilirsiniz.

Yeşil pasaporttan eş yararlanır mı?

Tüm yeşil pasaport alma hakkı olanların eşleri ve 25 yaşını aşmamış, evli olmayan ve öğrenciliği devam eden çocukları hususi damgalı yeşil pasaport alma hakkına sahiptir.

Pasaport kimlere verilir?

Devlete hizmet eden farklı seviyelerdeki kişilerine makamlarına göre yeşil, gri ya da siyah pasaport veriliyor. Yazının devamını okuyarak buna pasaportlara aday olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bordo pasaport, bunların dışında kalan, tabiri caizse, standart vatandaşa verilen pasaporttur.

Isteyen herkes pasaport alabilir mi?

Umuma Mahsus (bordo) pasaport alımı için herhangi özel bir şart gerekmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve pasaport almasına engel olarak görülen durumları taşımayan herkes bordo pasaportu gerekli evrakların teslimini gerçekleştirdikten sonra alabilir.

Muhtarlara hangi pasaport verilir?

Mahalle ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yapılacak sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması öngörülen teklif yasalaştığı takdirde, muhtarlar şehir içi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek ve bir dönem görev yapan muhtarlara hususi (yeşil) pasaport alma imkânı sağlanacak.

Bordo pasaport Hususi pasaport mu?

Yurt dışına seyahat edilmesi için 4 farklı pasaport çeşidi bulunmaktadır. Bunlar Umuma Mahsus (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaportu, Diplomatik (siyah) pasaporttur. Bu pasaportlar mesleki durum veya statülere göre kullanılmaktadır.

Bordo pasaport nedir kimlere verilir?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

Yeşil pasaporttan aile yararlanır mı?

DEVLET MEMURUNUN YEŞİL PASAPORT HAKKINDAN KARDEŞLERİ DE YARARLANABİLİR Mİ? Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Eşi memur olan yeşil pasaport alabilir mi?

5682 sayılı kanunun 14. maddesinde yer alan düzenlemeye göre yeşil pasaport alma hakkına sahip memurların eşlerinede yeşil pasaport verilir. Hususi damgalı pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise ayrı neviden pasaport verilmesi mümkündür.

Siradan bir vatandas hangi pasaportu alabilir?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

Pasaport almak için ne gerekli?

Pasaport İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Kimlik belgesi.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Pasaport harç ve defter ücreti.
  • Varsa eski pasaport.
  • Reşit olmayan bireyler için muvafakatname.

Bordo pasaport kaç TL?

6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL‘den 309 TL‘ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL‘ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL‘ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL‘ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL‘den 1478 TL‘ye yükselecek.

Türk pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 147 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Muhtar Ailesi yeşil pasaport alabilir mi?

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, mahalle muhtarlarının da il ve ilçe başkanları gibi hususi pasaport hakkından yararlanmalarını talep etti. 5682 Sayılı Kanun’un 14. Maddesi’nde seçilmiş olan il ve ilçe beleriye başkanlarına, görev yaptıkları süre içerisinde hususi