Krş ne demek?

Krş nedir?

tdk’ya göre “karşılaştırınız” kelimesinin kısaltmasıdır.

Bkz ne demek TDK?

Bkz, ders kitaplarında bakınız anlamında kullanılan bir kısaltmadır.

Hazırlayan nasıl kısaltılır?

İngilizcede genellikle suspension ve seyrek olarak da truncation, curtail- ment gibi isimlerle anılan bu tür kısaltmalar kelimelerin ilk veya ilk bir- kaç harfiyle oluşturulurlar: s. [sayfa], haz. [hazırlayan], gön. [gönderen] ve jeol. [jeoloji] gibi.

Bkz kısaltması nedir?

bkz. bakınız (bak.)

Kuruş Kisaltmasi nasil yazilir?

TDK‘nin (2014) “Kısaltmalar Dizini”ne göre “kuruşkısaltması küçük harflerle “kr.” şeklinde, sayı adının sağında ve ayrı yazılır.

Türk Dil Kurumu kısaltması nasıl yazılır?

Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili), TK (Türk Kültürü), TDED (Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D …

Bkz nerelerde kullanılır?

Bkz” kelimeside bir kısaltmadır. Bkz kelimesi aslında “Bakınız” anlamına gelmektedir. Ders kitaplarında bolca kullanıldığını görebilirsiniz. Bir konu içerisinde konu ile alakası olan yada alakasız birşey anlatıldığında karşıdaki kişinin onun ne anlama geldiğini bilemeyeceğini düşündüğünüz durumlarda kullanabilirsiniz.

Bkz ne zaman kullanılır?

Kısaltma bkz., tartışılan konuyla karşılaştırma yapmak ve konuyu genişletmek üzere okuyucuyu diğer materyallere yönlendirmek için yazılı olarak kullanılır.

Kısaltmalara nokta konur mu?

Bunlardan sonra getirilen ekler kesmeyle ayrılmaz: Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

Gönderen kısaltması nasıl yazılır?

Kısaltmalar genel olarak iki şekilde yapılır: Kelimelerin ilk veya ilk birkaç harfiyle oluşturulanlar: s. (sayfa), haz. (hazırlayan), gön. (gönderen) gibi.

Ekşi sözlükteki Bkz ne demek?

bazı sozlüklerde vurdurmak kelimesinin karşında yer alabilecek ifade. çaylak modunda geçerli sayılmayacak eylem. sanırım bunun en gerzekçe kullanımı, ba$lığı açana cevaben sarf edilen “aferin, bence de, yok öyle değil, sanmıyorum” gibi cevapları bkz $eklinde vermektir.

25 ₺ nasıl yazılır?

Şöyle ki: Kural: Türk lirası simgesi (), sayınıñ sağında bitişik olarak yazılır.

2000 tl nasıl yazılır?

Para ile ilgili yapılacak olan ticari işlemlerle senet, fatura, çek vb. ticari belgelerde geçen sayılar bitişik yazılır: 2000,55 TL – ikibin TL, ellibeş kr.

Türk Hava Kurumu nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK), kesme işaretinin kullanımı ile ilgili bir değişikliğe gitti. Artık kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve işyeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmayacak. Yeni düzenleme bu dil kuralını ortadan kaldırdı. yazımda kurum ve kuruluş adlarından sonra gelen tüm takılar birleşik yazılacak.

Psikoloğun kısaltması nasıl yazılır?

Psk., Uzman Psikolog kısaltmasıdır. Psikoloji alanında yüksek lisans derecesi almış bir psikolog bu unvanı kullanabilir.