Meşreplik ne demek?

Meşrep olmak ne demek?

Meşrep TDK kelime anlamı. TDK açısından mezhep kelimesine karşılık, ‘Yaratılış, mizaç, huy ve davranış’ şeklinde ifade edilmektedir. Yani bir kişinin takındığı karakteri ve tavırları ile beraber davranışları üzerinden de ele almak mümkün.

Kalendar Meşrebim ne demek?

sıf. ve i. (Fars. ḳalender ve Ar. meşreb “huy, tabiat” ile ḳalender-meşreb) Kalender tabiatlı, dünya malına önem vermeyen, her şeyin üzerinde durmayan (kimse): Ben kalendermeşrebim güzel çirkin aramam (Kanto).

Meşrep insan ne demek?

Meşrep, bir kimsenin yaratılışında bulunan huy, yaradılış, mizaç demek.

Kalender neye denir?

Kalender gösterişsiz olan, sade yaşamaktan yana ve alçakgönüllü kişilere denir. Kalender Ne Demek? Kalender kelimesinin bir diğer anlamı da mala, üne ve şöhrete önem vermeyen, toplum içerisinden kendini önemli ölçüde ayırmış kimselere de denmektedir.

Hafif meşrep ne demek TDK?

Hafif meşrep kadın ne demek? (ﺧﻔﻴﻒ ﻣﺸﺮﺏ) sıf. ve i. (Ar. ḫafіf “ağır olmayan” ve meşreb “yaratılış, huy” ile ḫafіf-meşreb) Hoppa, oynak, serbest tavırlı, nâmûsu şüphe uyandıran (kadın).

Meşrep ne demek argo?

“davranis bicimi” anlamina da gelen arapça kökenli sözcük. insanların nereye ait olduklarını anlatırlarken de kullandıkları bir kelimedir.

Taşkın insan ne demek?

Kişinin aşırı sevinç, konuşkanlık, hareketlilik ve bazen saldırganlık durumu ile güvensizlik, derin üzüntü ve kendini yok etme dilekleri arasında düzgün aralıklarla gidip geldiği bir çıldırı.

Meşrebi geniş olmak ne demek?

Meşrebi geniş, rahat hareketler sergileyen ve her zaman davranışlarını çok rahat gösteren bireyler için kullanılır.

Kalender meşrep ne demek Ekşi?

kalender yapili, her seye kusur bulmaktan, ufak tefek seylerden sikayet etmekten uzak (kisi). kalender mizaçlı, argo deyişle geniş kimse.

Hafif meşrep kadınlar ne demek?

Davranışları, içinde bulunduğu toplumun ahlak anlayışına uymayan (kadın).

Kalender ne demek Ekşi?

kalender mizaçlı, argo deyişle geniş kimse. aslında kalender aynı zamanda böyle iri yarı ama saf kimseler için de kullanılır.

Mahur gözlü ne demek?

Mahur gözlü kelimesi de mahur bakışlı ile benzer şekilde süzgün gözlü, etkileyici gözlere sahip, karşı tarafı etkileyen gözlü kişi anlamlarına gelmektedir.

Hoppa anlamı nedir?

hoppa ne demek? Yaşına uymayan davranışlarda bulunan, delişmen, serbest, koket, ağırbaşlı karşıtı.

Hemdem ne demek?

Hemdem canciğer olmak, çok yakın dost yoldaş olmak anlamına gelmektedir. Dem nefes, can, zaman anlamına gelmektedir. Hemdem olunan kişi ile aynı zamanda yaşamak, aynı nefesi almak, bir can olmak anlamına gelmektedir.

Taşkın davranış ne demek?

Kişinin sevinç, güven ve her türlü etkinliklerinin normal olmayan bir biçimde arttığı ruh hastalığı. Aşırı neşe şeklinde beliren psişik hastalık. Esirgeyen.