Kütüphaneye üye olmak için ne gerekir?

Kütüphaneye üye olmak ücretli mi?

Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.

Kütüphaneye Kayıt olmak için ne gerekir?

Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.

Kütüphanelerde yaş sınırı var mı?

Kütüphaneye girişlerde yaş kuralına da çok dikkat ediliyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler de serbest oldukları zaman kütüphaneye alınıyor.

Halk Kütüphanesine nasil üye olunur?

E-Devlet yeni uygulamasını, “e-Devlet Kapısı üzerinden veya “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapabilir, anında “e-kitaplara” erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik

Kütüphane borcu ödenmezse ne olur?

Bir ay içerisinde iade edilmezse materyal kayıp kabul edilir. Kütüphaneden ödünç materyal alıp zarar veren veya kaybedenler materyalin o günkü değeri üzerinden iki katı bedelini ödemekle yükümlüdür. Kütüphaneler arası ödünç verme (ILL) yoluyla temin edilen kaynaklar içinde tüm cezalar iki katı şeklinde uygulanır.

Devlet kütüphanede çalışmak için nereye başvurulur?

Üniversitelerin Dokümantasyon ve Enformasyon bölümü, Kütüphanecilik bölümü ve Bilgi ve Belge Yönetimi gibi çeşitli ön lisans bölümleri bulunmaktadır. Bahsi geçen bu bölümleri başar ile tamamlamış olan kişiler kütüphaneci olabilme fırsatını yakalar.

Kütüphanelere nasıl girilir?

Kütüphaneye üyelik e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet üyeliği olmayan ziyaretçiler T.C. Kimlik Kartı veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik numarasına sahip kimlikleriyle (yabancı uyruklu kişiler) ana kapıda üye yapılarak kütüphaneye giriş yapabilirler.

Kütüphane kartı ne için kullanılır?

Kart ücretsiz olup tüm halk kütüphaneleri ve Kültür merkezinin (Kulturhuset) kütüphanesinde geçerlidir. İstediğiniz zaman, Ödünç verme makinalarımızdan kitap ve diğer medyaları ödünç alabilir. Internet sitemizden e-kitap ödünç alabilir.

Millet Kütüphanesine herkes girebilir mi?

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, 5 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar için 7/24 hizmet vermektedir. Hizmetlerden faydalanabilmek için T.C. Kimlik kartı yeterli olacaktır.

Milli Kütüphane kimler girebilir?

Akademisyenler, kamu çalışanları ve emeklileri, bir meslek odası veya baroya kayıtlı meslek sahipleri, yazılı ve görsel basın mensupları ile görme engellilere “Süresiz Giriş Kartı”, üniversite ve yüksekokul öğrencileri ile mezunlarına ise bir yıl süre için geçerli “Yıllık Giriş Kartı” verilmektedir.

Etimesgut Halk Kütüphanesine nasıl üye olunur?

NELER GEREKİYOR? Kütüphaneden Etimesgut‘ta ikamet eden lise ve dengi üzerindeki tüm okullarda okuyan öğrenciler, sınavlara hazırlanan vatandaşlar ücretsiz yararlanabiliyor. Kütüphaneye üye olmak için ikametgah belgesi, öğrenciyse öğrenci, mezunsa mezuniyet belgesi, 1 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi yeterli oluyor.

Kütüphane borcu nasıl ödenir?

Kütüphane Borçlarının Online Ödeme Sistemi ile Uzaktan Ödenmesi Hakkında. Kullanıcılarımız kütüphaneye olan borçlarını kütüphaneye gelmeden, https://fines.lib.metu.edu.tr adresindeki online ödeme sistemi üzerinden, kredi kartlarını kullanarak ödeyebilirler.

Marmara Üniversitesi Kütüphane borcu nasıl ödenir?

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Halkbank Kuyubaşı Şubesi TR 92 0001 2009 8660 0012 0000 05 numaralı IBAN hesabına yatırdıktan sonra bankadan alacağı makbuzu, Ödünç Hizmetleri Birimi’ne teslim etmesi veya “kutuphane@marmara.edu.tr ” adresine göndermesi gerekmektedir.

Kütüphanede nasıl işe girilir?

Üniversitelerin Dokümantasyon ve Enformasyon bölümü, Kütüphanecilik bölümü ve Bilgi ve Belge Yönetimi gibi çeşitli ön lisans bölümleri bulunmaktadır. Bahsi geçen bu bölümleri başar ile tamamlamış olan kişiler kütüphaneci olabilme fırsatını yakalar.

Kütüphanelere iş başvurusu nasıl yapılır?

İBB KÜTÜPHANESİCİ ALIMI BAŞVURU İŞLEMLERİ İBB kütüphaneci ve uzman alımı başvuruları kariyer sayfası üzerinden online şeklinde yapılacaktır. Hemen İBB kariyer üzerinden online başvuru yapmak için buraya tıklayınız…