Ağır meşrep ne demek?

Meşrep insan nedir?

TDK açısından mezhep kelimesine karşılık, ‘Yaratılış, mizaç, huy ve davranış’ şeklinde ifade edilmektedir. Yani bir kişinin takındığı karakteri ve tavırları ile beraber davranışları üzerinden de ele almak mümkün.

Geniş meşrep ne demek?

Meşrebi geniş, rahat hareketler sergileyen ve her zaman davranışlarını çok rahat gösteren bireyler için kullanılır.

Kalender meşrep kadın ne demek?

sıf. ve i. (Fars. ḳalender ve Ar. meşreb “huy, tabiat” ile ḳalender-meşreb) Kalender tabiatlı, dünya malına önem vermeyen, her şeyin üzerinde durmayan (kimse): Ben kalendermeşrebim güzel çirkin aramam (Kanto).

Hafif meşrep kadınlar ne demek?

Davranışları, içinde bulunduğu toplumun ahlak anlayışına uymayan (kadın).

Meşrep ne demek argo?

“davranis bicimi” anlamina da gelen arapça kökenli sözcük. insanların nereye ait olduklarını anlatırlarken de kullandıkları bir kelimedir.

Bir insana Geniş demek ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Namus konusunda gerekli olan titizliği göstermeyen, kadın-erkek ilişkilerinde dini kaidelere aldırış etmeyen, iffetsizliğe meydan veren, geniş davranan.

Mezhebi geniş değil ne demek?

Mezhebi Geniş deyiminin anlamı:Namus konusunda gerekli olan titizliği göstermeyen, kadın-erkek ilişkilerinde dini kaidelere aldırış etmeyen, iffetsizliğe meydan veren, geniş davranan.

Mezhebi geniş erkek ne demek?

mezhebi geniş olmak, mezhebinin yasağı ve tabusunun az olması tipinde bir durumdur. yani dininizin kıymetini bilin sözüne muhatap olmaları beklenir. oysa pratikte mezhebi genişlik mezhebi dar/sıkı olanların kıskançlığını ve celalini çeker. gerek kişiye yönelik, gerek gruba yönelik kıyımlara neden olur.

Kalender diye neye denir?

Kalender gösterişsiz olan, sade yaşamaktan yana ve alçakgönüllü kişilere denir. Kalender Ne Demek? Kalender kelimesinin bir diğer anlamı da mala, üne ve şöhrete önem vermeyen, toplum içerisinden kendini önemli ölçüde ayırmış kimselere de denmektedir.

Kalender hayat nedir?

Kalenderilik, yaşadığı toplumun nizamına karşı çıkararak dünyayı kaale almaya değer görmeyen ve bu düşünce tarzının günlük hayat ve davranışlarıyla da açığa vuran tasavvuf akımıdır.

Oynak kadına ne denir?

sıf. ve i. (< fingirde-k) Çok cilveli, kırıtkan, aşırı derecede oynak (kadın).

Hafif kadın ne demektir?

veya önüne gelene verebilecek hafiflikte kadın. bir zamanların osmanlıca sonrası edebi neşriyatında bu kalıp ile tasvir edilmiştir eli işte gözü oynaşta hatun kısmısı. kilosu az kadın.

Mesreplik ne demek?

Güç veya yorucu olmayan, kolay. Ağırbaşlı olmayan, ciddi olmayan, hoppa.

Kalender kadın ne demek?

Kalender gösterişsiz olan, sade yaşamaktan yana ve alçakgönüllü kişilere denir.

Geniş ne demek argo?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Namus konusunda gerekli olan titizliği göstermeyen, kadın-erkek ilişkilerinde dini kaidelere aldırış etmeyen, iffetsizliğe meydan veren, geniş davranan.