3 Aralık Dünya Engelliler Günü neden var?

Neden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit katılım sağlayabilmelerine dikkat çekilmesi amacıyla ilan edilmiştir.

Dünya Engelliler Günü neden var?

3 Aralık Dünya Engeliler Günü tüm dünyada engelli haklarına dikkat çekildiği, sivil toplum kuruluşlarının etkinlikler düzenlediği farkındalık günü olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde dünyada 1 milyardan fazla engelli bulunuyor ancak tüm insanlar engelli adayıdır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı?

Dünya Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Bu aktiviteler genellikle ücretsiz olup, gönüllülüğe dayanmaktadır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kimleri kapsıyor?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nde engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Engelli vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak ve yanında olmamız için en anlamlı gün bugündür.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanır mı?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yer yıl kutlanıyor ve çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturuluyor.

3 Aralık Dünya Ne günü?

3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul ediliyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Tatil mi?

Bu bağlamda; bugün yani 3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nde, Genelge hükmü gereğince kamuda çalışan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır.

Dünya engelli günü ne zaman?

3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul ediliyor.

Dünya Engelliler Günü kim yaptı?

Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engelliler Günü ne zaman kutlanmaktadır?

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık’ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Her yıl bu gün için değişik bir tema edinilmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için çalışan izinli mi?

Engelliler Gününde memurların izinli olup olmadığı 3 Aralık öncesi gündeme geldi. 3 Aralık 2002 tarihli ve 2002/58 sayılı Başbakanlık (Mülga) Genelgesi’nin 3‘üncü maddesi uyarınca “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde kamuda görev yapan tüm engelli personel idari izinli sayılmaktadır.

3 Aralık hangi gün 2020?

Perşembe. 3 Aralık 2020 tarihinin Perşembe gününe denk geldiği bilgisini bu sayfada paylaştık. Bu tarihle ilgili çok kapsamlı (hangi burç, ölenler, doğanlar, olaylar, ayın görüntüsü, hicri gün.. vb.)

3 Ocak tarihinde ne oldu?

1917 – Ardahan Arap Camii’nde, 373 Türk, Ermeni çeteciler tarafından camiyle birlikte yakıldı. 1922 – Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu. 1924 – Mısır’da Luksor şehrindeki bir tapınakta Tutankamon’un taş lahdi bulundu. 1925 – İtalya’da Benito Mussolini, bütün yetkileri elinde topladı.

3 Aralık 2020 engellilere tatil mi?

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ TATİL Mİ? Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli olarak çalışanlar ile ilgili 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi daha önceden yayınlanmıştı. … Bu bağlamda; bugün yani 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Genelge hükmü gereğince kamuda çalışan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır.

Engelliler resmi tatillerde çalışır mı?

Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Bu hükme göre Devlet Memurları sadece gece saatlerindeki nöbetlerden istedikleri halde muaf olurlar. Hafta sonları gündüz saatlerinde, resmi tatillerin gündüz saatlerinde nöbet muafiyeti yoktur.