Marmara Üniversitesi Kütüphane borcu nasıl ödenir?

Kütüphane borcu nasıl ödenir?

Kütüphane Borçlarının Online Ödeme Sistemi ile Uzaktan Ödenmesi Hakkında. Kullanıcılarımız kütüphaneye olan borçlarını kütüphaneye gelmeden, https://fines.lib.metu.edu.tr adresindeki online ödeme sistemi üzerinden, kredi kartlarını kullanarak ödeyebilirler.

Kütüphane borcu ödenmezse ne olur?

Bir ay içerisinde iade edilmezse materyal kayıp kabul edilir. Kütüphaneden ödünç materyal alıp zarar veren veya kaybedenler materyalin o günkü değeri üzerinden iki katı bedelini ödemekle yükümlüdür. Kütüphaneler arası ödünç verme (ILL) yoluyla temin edilen kaynaklar içinde tüm cezalar iki katı şeklinde uygulanır.

Marmara Üniversitesi Kütüphane Nasıl Üye Olunur?

Kütüphane web sayfasında “üye girişi” linkinden kullanıcı adı ve şifre kısımlarına size verilen kullanıcı adı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Üye kodunuz TC kimlik numaranız, şifreniz ise ilk girişte TC kimlik numaranızın son 4 hanesidir.

Kütüphane kulübü ne yapar?

Kütüphaneye yeni gelen kitapların konu, yazar adı ve kitabın adını belirtmek suretiyle ilgililere duyurur. Dergi, abone işlerini yaptırır, düzenli gelmelerini takip eder. Kitapların bakım ve onarımları ile ciltleme işlemlerini sağlayıcı tedbirleri alır. Kütüphanenin genel düzen ve temizliğini sağlar.

Odtü kütüphane borcu nasıl ödenir?

Kullanıcılarımız kütüphaneye olan borçlarını https://fines.lib.metu.edu.tr adresindeki online ödeme sistemi üzerinden, kredi kartlarını kullanarak ödeyebilirler. Sisteme metumail kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılmaktadır.

ITÜ kütüphane kaç kitap?

Kütüphane, 500.000 civarında kitap ve tez içeriği ile Türkiye’nin teknik anlamda en geniş kütüphanelerindendir. 2013 yılı itibarıyla 161 veritabanıyla Türkiye’de en fazla veritabanına sahip akademik kütüphanedir. 7 gün 24 saat açıktır Türkiye’nin ilk 7 gün 24 saat açık olan Akademik Kütüphanesidir.

Kütüphane saat kaçta kapanıyor?

Kütüphane açılış – kapanış saatleri Kütüphane, ulusal-dini bayram günleri gibi tatil günleri dışında hafta içi hergün 09:00 – 24:00, hafta sonu ise 09:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Kütüphane kartı nasıl alınır?

Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.

Marmara kütüphane randevu nasıl alınır?

https://katalog.marmara.edu.tr/yordam/?p=7&dil=0 adresinden ya da http://kutuphane.marmara.edu.tr/ sayfasındaki “Üye Girişi” sekmesinden giriş yaptıktan sonra üst bardaki “Rezervasyon” butonu aracılığı ile rezervasyon yaptırarak en fazla dört (4) saat süreyle kullanabilirler.

Marmara Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ne zaman açılacak?

Marmara Üniversitesi Kütüphanesi “7/24 Çalışma Salonu açılmıştır” ve 24 saat süresince açık olacaktır….Marmara Üniversitesi Kütüphanesi Çalışma Salonları Çalışma Saatleri.

Hafta içi 8:30-22:00
Hafta sonu 9:00-17:00

Kütüphaneci olmak için ne yapmalı?

Üniversitelerin Dokümantasyon ve Enformasyon bölümü, Kütüphanecilik bölümü ve Bilgi ve Belge Yönetimi gibi çeşitli ön lisans bölümleri bulunmaktadır. Bahsi geçen bu bölümleri başar ile tamamlamış olan kişiler kütüphaneci olabilme fırsatını yakalar.

Bir kütüphanenin bölümleri nelerdir?

Okuyucu Hizmetlerini oluşturan birimler şunlardır:

  • Ödünç Verme Birimi.
  • (ILL) Kütüphaneler Arası İşbirliği Birimi.
  • Referans Birimi.
  • Elektronik Kaynaklar Birimi.
  • Görsel-İşitsel Kaynaklar Birimi.
  • Engelli Öğrenci Birimi.

Odtü kütüphane kaç kitap?

ODTÜ Kütüphanesi koleksiyonunda 520.790 basılı, 554.772 elektronik kitap bulunmaktadır. Basılı kaynaklar Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi’ne göre sınıflandırılmakta ve açık raf sisteminde hizmete sunulmaktadır.

ITÜ kütüphaneden kitap nasıl alınır?

Kullanıcılara sadece kendi kimlik kartı ile ödünç yayın verilir. Üyeler kendileri ödünç yayın alabilirler. Başka bir kullanıcı aracılığı ile ödünç yayın verilmez. Kullanıcı ödünç verme hizmetinden yararlanırken İTÜ kimlik kartını göstermek zorundadır.

ITÜ kütüphane kimler yararlanabilir?

İTÜ mensubu akademik ve idari personel, öğrenciler yararlanabilir.