Mali nedir TDK?

Mali durum nedir ne demek?

Bireyin toplum içindeki ilişkileriyle belirlenen yeri. İsim soyundan kelimelerin birbirleriyle edatlarla ve fiillerle ilişkilerini belirleyen biçim, hâl.

Vari ne demek TDK?

TDK sözlük anlamı, mirasçı. Kendisine miras düşen. Mirasa konan.

TDK bun ne demek?

BUN değerinin, referans aralığının altında olması ise besinler yoluyla alınan ve bir miktarı vücutta sentezlenen proteinin, sindirim sistemi tarafından yeterince sindirilemediğine ya da protein açısından yetersiz beslenildiğine işaret eder.

Maliye ne demek TDK?

a. (ma:liye) 1. Kamu ile ilgili işlerin yürütülmesi için gerekli gelirleri ve harcanan paraları düzenleyen kuralların bütünü: “Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır.” -Anayasa. 2. …

Mali isminin anlamı nedir?

Mali isminin anlamı nedir? Bir şeye sahip, bir şeyi olan.

Mali sıkıntı ne demek?

Mali Sıkıntı, bir kuruluşun veya herhangi bir bireyin, yetersiz gelir nedeniyle mali yükümlülüklerini yerine getirmeye yetecek kadar yetenekli olmadığı bir durumdur.

Vârî ne demek?

Vari, Kendisine miras düşen, mirasa konmuş kişidir. Ölmüş birinin mal ve mülkünde maddi manevi tasarruf hakkı bulunan kişi olarak görülmektedir.

Vari eki ne demektir?

farsça kökenli bir kelime türetme ekidir. kullanıldığı kelimeye veya cümleye “gibi, yakışan bir biçimde, benzeri” anlamı katar. türkçe isimlere ve diğer kelimelere de getirilmesinde bir sakınca yoktur.

Kanda BUN ne demek?

Blood Urea Nitrogen olarak tanımlanan BUN testi ya da farklı bir ifadeyle kan üre azotu, kanda sabit olarak bulunan üre azotunun ölçümü için kullanılan bir tür laboratuvar testidir.

BUN kreatinin orani neyi ifade eder?

BUN /kreatinin oranı genellikle 10:1 ila 20:1 arasındadır. Oranın yükselmesi böbreklere giden kan akımında azalmaya neden olan konjestif kalp yetmezliği veya dehidratasyon gibi bir hastalığa bağlı olabilmektedir.

Maliyeden mezun olanlar ne iş yapar?

Kamuda ilgili bakanlıklarda görev alabilirler. Bakanlıkların haricinde özel sektör göz önünde bulundurulursa; serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), yeminli mali müşavir (YMM), gümrük müşavirliği gibi alanlarda çalışabilirler ya da kendi işyerlerini açabilirler.

Himayesi altında olmak ne demek?

Himaye altında olmak ne demek? Himaye etmek: Korumak, kayırmak. Himayesine almak: Koruyucusu olmak, kanadı altına almak, korumak, kötü şeylerden esirgemek.

Tarihte mali ne demek?

Tarihte mali ne demek? Mal ve para ile ilgili, parasal.

Mali kararlar ne demek?

Mali kural, makroekonomik düzeyde bütçe büyüklükleri üzerine bir takım niceliksel sınırlamalar getirmek suretiyle maliye politikalarını kısıtlayan ve yakından disipline eden uygulamalar biçiminde tanımlanmaktadır.

Vari ne anlama gelir?

Vari, Kendisine miras düşen, mirasa konmuş kişidir. Ölmüş birinin mal ve mülkünde maddi manevi tasarruf hakkı bulunan kişi olarak görülmektedir.