Necmettin öğretmen nasıl oldu?

Necmettin öğretmene ne oldu?

Görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden, memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli’de PKK’lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kabri başında anıldı.

Necmettin Yılmaz ne zaman şehit oldu?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi kırsal Çiftçibaşı Mahallesi’nde görev yapan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de, memleketi Gümüşhane’ye gittiği sırada Tunceli-Pülümür kara yolunda PKK’lı teröristler tarafından yolu kesilip, aracı yakılarak kaçırıldı daha sonra da şehit edildi.

Şehit Necmettin Yılmaz mezarı nerede?

Tunceli’de teröristlerce kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı.

Şehit ogretmen Necmettin Yilmaz kimdir?

(1994-12.07.2017) Görev yaptığı Şanlıurfa ili Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıkan fakat Tunceli ili Pülümür ilçesi yakınlarında aracı taranmış ve yakılmış olarak bulunan Sınıf Öğretmeni Necmettin Yılmaz Terör Örgütü PKK tarafından şehit edilmiştir.

Necmettin Yılmaz öğretmen neden öldü?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı Mahallesi’ndeki ilkokulda öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli’de PKK’lı teröristlerce kaçırılarak şehit edildi.

Neşe Alten nasıl öldü?

Henüz 25 günlük öğretmenken 26 Ekim 1993 günü PKK militanları tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Babası Hasan Alten de PKK tarafından öldürüldü.

Aynur Sarı nasıl öldü?

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine Yönelik Olarak kurulan alt komisyon, 1996’da Diyarbakır’daki terör saldırısında şehit olan öğretmen Aynur Yaldır Sarı

Necmettin Yılmaz nasıl kaçırıldı?

Sekiz aylık öğretmen olan ve öğrencilerince çok sevilen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Torul’a dönerken, PKK’lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde aracı yakıldıktan sonra kaçırıldı.

Neşe Alten mezarı nerede?

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde PKK’lı teröristler 1993 yılında öğretmen Neşe Alten‘i, yanında bulunan babası Hasan Alten göreve atandıktan 25 gün sonra şehit etti. Neşe öğretmen şehit edilişinin yıldönümünde Şarköy ilçesindeki mezarı başında anıldı.

PKK kaç tane öğretmen öldürdü?

Eli kanlı teröristlerce aynı gün 6 öğretmen şehit edildi Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde terör örgütü üyeleri, 11 Eylül 1994’te 6 öğretmeni şehit etti. Öğretmenler Rüstem Şen, Metin Kaynar, Ali İhsan Çetinkaya, Mustafa Karınca, Buminhan Temizkan ve Vedat İnan, okul lojmanında şehit edildi.

Nesrin Ünügür kimdir?

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Nesrin ÜNÜGÜR, öğretmenlik görevine 06.10.1993 tarihinde Diyarbakır Merkez Hantepe Köyü İlköğretim Okulunda başlamıştır. Bu görevde iken, 01.10.1996 tarihinde Hantepe Köyünde’nden kaçırılarak, köy dışında dört arkadaşı ile birlikte şehit edilmiştir.

Necmettin Yılmaz nerede görev yapıyordu?

Görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli’de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz‘ın meslektaşı ve öğrencilerinin velileri, şehit öğretmeni anlattı

Neşe Alten nasıl oldu?

Neşe Alten, (1972, Şarköy, Tekirdağ – 26 Ekim 1993, Bismil, Diyarbakır) Türk öğretmen. 30 Eylül 1993’te göreve başladığı Diyarbakır’da 25 gün sonra PKK saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

PKK bugüne kadar kaç kişiyi öldürdü?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

Nesrin Cuma ibiş kimdir?

01.01.1970 tarihinde Şanlıurfa ili Siverek ilçesi’nde doğan ve bekâr olan Cuma İBİŞ‘in babası Sabri, annesi Saadet’tir. Diyarbakır Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Cuma İBİŞ, Ordu İli Ünye İlçesinde görev yaptıktan sonra 14.07.1993 tarihinde Diyarbakır iline atanmıştır.