Meslek kurası yedek subay nedir?

Meslekçi yedek subay ne yapar?

Meslekçi Asteğmen; Meslekçi Asteğmen adında yazıldığı gibi askerde mesleğini yapar. Kendi mesleğini yapamadığı durumlarda getir götür evrak işi yaparlar. Eğitim süreleri (acemilik) 30 gündür.

Hangi meslek yedek subay olur?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek subay Meslekçi mi takım komutanı mı nasıl anlaşılır?

Yedek subaylar iki farklı şekilde acemi birliğine katılırlar.Eğer askeriye için önemli bir bölümden mezunsanız sizi meslek kurasına tabi asteğmen olarak , aksi halde ise takım komutanı olarak askere alır.bunu kesin olarak silüste sevk başlangıcı tarihiniz ile aşağıdaki sarı yazıdaki(Milli savunma bakanlığı TRT Duyurusu …

Yedek subay nerelerde görev yapar?

Yedek subay olarak da bilinen asteğmen, en düşük subay rütbesi olarak tanımlanabilir. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığındaki askeri birliklerde takım ya da kısımların komutanı olarak görev yapar.

Meslekçi asteğmen ne demek?

Asteğmen farklı askeri kuvvetler içerisinde takım ya da kısım ile beraber batarya ve adestim komutanlığı görevini üstlenir. Özellikle üniversite mezunları üzerinden askerlik esnasında göreve alınan asteğmen, bu doğrultuda kendi mesleği üzerinden teknik destek vermek amaçlı görev üstlenmektedir.

Topçu yedek subay ne yapar?

Topçu sınıfının vazifesi, her türlü harekâtta komutanın vazifesini başarmasını temin etmek maksadıyla, muharebe sahasında ihtiyaç duyulan yer ve zamanda, düşmanı baskı altında tutarak, etkisiz hale getirerek veya tahrip/imha ederek, sürekli ateş desteği sağlamaktır.

Yedek subay neye göre seçiliyor?

Yedek subay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek diğer …

Her üniversite mezunu yedek subay olabilir mi?

Lisans mezunu bile olsanız normal 6 ay askerlik yapıyorsunuz. Siz istediğiniz ve seçildiğiniz takdirde yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsunuz. Herhangi bir mecburiyet yok.

Meslekçi asteğmen nasıl olunur?

Asteğmen Olma Şartları Nelerdir? Asteğmen olma şartları içerisinde özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan meslek grubu içerisinde yer almak gerekir. Aynı zamanda 4 yıllık farklı fakülteler ya da yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir.

Yedek subay takım komutanı ne iş yapar?

Takım komutanı olarak başlıca göreviniz yedek subay okulunda aldığınız askeri eğitimler/bilgiler doğrultusunda, takımınızdaki askerleri eğitmektir. Yapılacak bir denetlemede bu askerlerden siz sorumlusunuzdur. Askerlerinizin sağlık durumundan, ailevi meselelerine kadar bilmeniz istenir.

Yedek astsubay nerede görev yapar?

Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar.

Yedek subaylar nerede kalır?

d. Yedek astsubay adayları, Bakanlıkça belirlenen celp ve sevk dönemlerinde yetiştirilmek üzere sınıf okulu veya eğitim merkezlerine sevk edilir.

Mühendisler yedek subay olabilir mi?

Bunların başında doktor, diş hekimi, mühendis gibi meslekler gelir. Bunların arasından doktorlar ve diş hekimleri ise askerliklerini zorunlu olarak yedek subay statüsünde 12 ay yaparlar.

Asteğmen kaç ay sonra teğmen olur?

Asteğmenler, terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala Teğmen rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.

Topçu astsubayı ne iş yapar?

Topçu Astsubayları Suüstü hedeflerine ve uçaklara karşı kullanılacak topların limanda bakımlarını ve atış öncesi hazırlıklarını, top cephanelerinin bakımlarını yaparlar. Topu daima atışa hazır halde bulundururlar. Gemilerdeki topları çalıştıran sistemler; elektrik ve hidrolik sistemlerin birleşiminden meydana gelir.