Malformation ne demek tıp?

Malformasyon ne demek tip?

MALFORMASYON: Kusurlu oluş, sakatlık.

Malinformation ne demek?

Mal-information = doğru bilgi + zarar verme amacı

Tıpta Arcus ne demek?

Stafılokoklar tarafından salgılanan, eritrositleri hemoliz yapıcı bir madde; stafilolizin.

Opera tıp dilinde ne demek?

tıbbi jargonda ameliyat olmak.

Dezenformasyon nedir örnek?

Bazı gerçek bilgileri ve gözlemleri bazı yanlış yorumlar ve yalanlarla karıştırmak veya bazı gerçek bilginin sadece bir kısmını vererek yanlış yorumlarla bilgiyi dağıtmak yaygın dezenformasyon taktiklerdendir.

Gerçek bir bilginin eksik yanlış ya da yanlı bir şekilde iletilmesine ne denilmektedir?

Mizenformasyon kavramı, bilgi kaynağı tarafından herhangi bir olay veya konu hakkındaki yanlış veya doğruluğu teyit edilmemiş bilginin, taksirli olarak, tam veya eksik verilmesidir.

Spinosus ne demek?

Spinosus teriminin tıbbi anlamı; n. Dikensi sinir.

Arkus vertebra ne demek?

Tipik bir vertebra iki bölümden oluşur. Ön tarafta bulunan kalın, kenarları kompakt kemik ile çevrelenmiş ve kuvvetli kısma corpus vertebrae, arka tarafta bulunan daha ince kemik yapılardan oluşan bölüme ise arcus vertebrae denilir.

No nedir tıp?

Türkiye Klinikleri Pediatri Dergisi. Nitrik oksit (NO) son yıllarda tanınan, birçok biyolojik olayda önemli rolü olan, çok kısa yarı ömürlü bir serbest radikaldir. Önceleri vasküler sistemde, endotel kaynaklı gevşeme faktörü (EDRF) olarak tanımlandı.

Koopere ne anlama gelir?

Koopere :İşbirliği halinde bulunma. Konfüze (zihin karışıklığı) : Uyanık olmakla birlikte kişi, yer ve zaman ortantasyonunun olmaması.

Dezenformasyon ne demek TDK?

Sahte belge, el yazısı, fotomontaj ve montaj filmler ile fabrikasyon istihbarat ve dedikoduların duyurulması gibi yöntemleri bulunur. TDK‘da dezenformasyon “Bilgi çarpıtma” anlamına geliyor.

Dezenformasyon dersi nedir?

Geniş tanımlarıyla ele alırsak dezenformasyon; kasıtlı olarak değiştirilen, gerçek dışı sunulan ve bir yönlendirme amacı taşıyan haber ve bilgilendirmeleri ifade eder. Dezenformasyon bilgiler; manipülasyon, propaganda, dalga geçme, dikkat çekme ve kitleyi yönlendirme amacı taşır.

Mezenformasyon nedir?

Yanlış ve doğruluğu olmayan ve bilinçli bir şekilde paylaşılan bilgiye dezenformasyon, yanlış bilginin farkında olunmadan paylaşılmasına ve yayılmasına da Mezenformasyon deniyor.

Yanlış enformasyon nedir?

Dezenformasyon, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma.

Proc Spinosus ne demek tıp?

Processus Spinosus teriminin tıbbi anlamı; anat. Diken çıkıntı.