Pavyon sahiplerine ne denir?

Pavyonda çök ne demek?

ankara gazino/pavyon literatüründe, konsomasyona çıkan kadınlarla sahnede oyun oynamak için ödenen ücrete verilen ad.

Kons ne demek Ekşi?

argoda bir kişiden her hangi bir menfaat elde etmek için tatlı dile, yemeğe, içmeye başvurarak ikna etmeye verilen ad.

Pavyonda yemek dönüşü ne demek?

pavyon adlı yapımdan öğrendiğimiz üzere pavyon emekçisi hanımları mekan dışına çıkarmanıza verilen isim.

Pavyonda Vol ne demek?

Pavyon hayatı gece saat 23:00’da başlayıp, sabah 04:00’a kadar devam ediyor. Müşterilerin masalarına oturarak onlarla konuşan kadınlar, kendilerine söylenen ve ‘vol‘ ismi verilen içkiler üzerinden yevmiye alıyor, ayrıca müşterilerinin siparişleri üzerinden de prim kazanıyor.

Pavyonda çalışan kadınlara ne denir?

Önce kelimenin kökeniyle başlayalım: Konsomatris. Fransızca “consomation” yani tüketim kelimesinden türeyen “consomatrice” kelimesinin karşılığıdır. Bar ve eğlence yerlerinde içki içiren, tükettiren kadın anlamına gelmektedir.

Konsomatris kaç para kazanır?

Günlük ortalama 350 – 500 TL üzerinde yevmiye. Tüm ulaşım masraflarının karşılanması. Konaklama sıkıntısı olmadan, Ev kadar sıcak ortamda kalabilmek.

Kons hastası ne demek?

bir sağlık kuruluşunda bir doktorun bir hastaya konsültasyon yoluyla tanıyı ve izlenecek tedaviyi birlikte belirlemek amacıyla ilgili diğer doktorları hastanın yatak başında veya seminer odası gibi bir ortamda toplantıya çağırması.

Pavyonda masaya kadın çağırmaya ne denir?

Önce kelimenin kökeniyle başlayalım: Konsomatris. Fransızca “consomation” yani tüketim kelimesinden türeyen “consomatrice” kelimesinin karşılığıdır.

Nerenin Pavyonu meşhur?

“pavyonlarıyla ünlü ilimiz” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. Cevap veriyorum ankara.

Pavyonda masa masa gezene ne denir?

konsomatris – sayfa 4 – ekşi sözlük.

Konsomatris suç mu?

konsomatris veya revü grubu getiren veya getirmeye teşebbüs eden bir kişi suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde iki yıl kadar hapis cezasına veya 1.000.000.000.-T.L. (Bir Milyar Türk Lirası)’na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilir.

Kons nasıl atılır?

Prof. Dr. Haluk Savaş on Twitter: “Asistanların dilinde argo-jargon bir kullanım yaygınlaşıyor, duyunca irkiliyorum: “Kons atmak”;yani başka branştan görüş almak,konsultasyon.” / Twitter.

Hastanın TDRO nedir?

“tarafınızca değerlendirilmesi rica olunur”un kısaltması.

Sarı Tutkunun gerçek adı ne?

sarı tutku diyince ulus ve civarındaki tüm erkekler saygı duruşuna geçiyor ağzına yanayım. “zarı dutku” olarak anılan ankara efsanesi. ekürisi uğurcan’dır.

Pavyonda calisan kadin ne yapar?

3. Bir konsomatrisin en önemli görevi, müşteriye içki siparişi vermesini sağlamak. Her içkinin fiyatı aynı olmuyor; özellikle şişe açtırabilmek ve konsomatris kadına birden fazla içki ısmarlatmak bir başarı.