Yüzey plazmon rezonans nedir?

Plazmon rezonansı nedir?

SPR yönteminde geçirgen ve farklı kırılma indisli iki ortam arasında (cam prizma ve çözelti) ince bir metal film kullanılır. … Belirli bir kırılma açısında bu dalga, metal yüzeydeki serbest elektronların yüzey plazmonları oluşturmasına sebep olur ve yansıyan ışığın yoğunluğu düşer. Bu olaya yüzey plazmon rezonans denir.

Plazmonik özellik nedir?

Plazmonik metallerle elektromanyetik dalgaların etkileşimini inceleyen bilim dalıdır. Metallerin serbest elektron salınımlarının kuantası ise plazmon olarak isimlendirilir. Plazmonlar elektromanyetik dalgalar tarafından uyarılarak rezonans durumu sağlanır. Bu duruma yüzey plazmon rezonansı denir.

Lokalize yüzey plazmon rezonansı nedir?

Lokalize Yüzey Plazmon Rezonansı (LYPR) LYPR altın, gümüş gibi asal metallerden sentezlenmiş nanoparçacıkların kolloidal süspansiyonlarının parlak renklerinden sorumlu özgün bir optik özelliktir.

SPR analizi nedir?

Yüzey plazmon rezonans (SPR) tekniği, belirli bir bağlanma dinamiğine sahip her türlü molekül çiftinin bağlanmasını etiketleme yapmadan tespit eden opto-elektronik temelli bir tekniktir. SPR tekniği, altın vb. materyallerin taşıdığı karakteristik özelliklerden yararlanır.