Mayıs böceği ile nasıl mücadele edilir?

Mayıs böceği ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal mücadeleye sonbahar yağmurlarından sonra hava sıcaklığı henüz uygun durumdayken ve larvalar toprak yüzeyine yakınken yapılmalıdır. Eylül başından ekim ortalarına kadar olan süre içinde ilaçlama yapılabilir. Toprak bu aylarda, ilacın karıştırılması için en uygun durumdadır.

Haziran böceği nasıl yok edilir?

Haziran Böceği Mücadelesi Haziran Böceği yumurta bırakmak için otlu yerleri tercih ettiğinden bulaşık alanları otlu bırakmamalı, larvaların hareketli olduğu ilkbahar ve yaz aylarında toprak işlenerek yumurta ve larvalar güneş ışınlarının ve predatörlerin etkisine bırakılmalıdır.

Kadı lokması ile nasıl mücadele edilir?

Mekanik olarak (el ile çekerek **** bir alet ile kazarak) uzaklaştırın. 2. Sonbaharda ağaçların etrafındaki toprağı (köklere çok yaklaşmadan) 20-30 cm derinlikte sürün (Larvalar ölürler). İlkbaharda ise (Mayıs ayında) toprak 15-20 cm derinlikte işlenmeli (larva ve pupalar ölürler).

Mayıs böceği nasıl olur?

Hemen hemen temmuz ayında toprağın 15 ile 35 cm altına yerleşerek pupa olan larvalar, ertesi yıl ilkbahara kadar yuvada kalıyor. Tüm sürece bakıldığında, yumurtadan çıkan mayıs böceği, 3 yıl sonra ergin oluyor ve 3 yılda bir döl vererek çoğalıyor.

Manas böceği ne zaman çıkar?

Havaların ısınmasıyla Nisan-Mayıs aylarında erginler topraktan çıkmaya başlarlar.

Dana Burnu ilacı nasıl yapılır?

Danaburnu ilacı hazırlamak için önerilen kimyasallara ortalama 10 kilogram kepek ve yarım kilo kadar toz şeker karıştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Mısırda Danaburnu adlı yayına göre, şeker yerine bir miktar pekmez de kullanılabiliyor.

Haziran böceği ne kadar yaşar?

Bir ile üç yıl arasında, çok uzun bir yaşam döngüleri vardır. Bu döngü, toprağa, bitki köklerine yakın yumurta bırakma ile başlar. Larvalar yaz boyunca beslenir ve sonbaharda toprak altında derinlere göç eder. Soğuk iklimlerde larva olarak kışlarlar ve bir sonraki baharda larva gelişimlerine devam ederler.

Haziran Böceği ne zaman gider?

Yetişkinler Mayıs-Haziran ayı sonunda, gün batımından sonra aktiftir. Bu böcekler Haziran ayı başında ve geceleri ışıklara çekilirler. Bu böcekler beceriksizdir ve genellikle pencerelere çarparlar ya da ekranlara yapışırlar.

Kadı lokması nedir?

Polyphylla fullo Scarabaeidae ailesine ait, Melolonthinae alt familyasından bir böcektir. Polyphylla fullo, 38 mm’lik uzunluğuyla Melolonthinae familyasının en büyük böceğidir. Türkiye’de Haziran böceği, Erik Değdiren, Dozdoz veya Kadı lokması olarak da bilinir.

Tıs tıs böceği ne işe yarar?

İnsan elinin onlara temas etmesiyle birlikte tıs tıs sesi çıkardıkları için “tıs tıs böceği” olarak bilinmektedirler. Yapışkan özelliğe sahip ayakları ve yüzeye tutunmalarını kolaylaştıran tüyleri sayesinde tutundukları her yerde asılı kalabilirler.

Mayıs böceği ne yer?

Mayıs böceği ergini (a: Dişi; b: Erkek), larvası (c) ve pupası (d). Erginler nisan ve mayıs aylarında çıkar. Güneş battıktan sonra ağaçlar üzerine konarak yaprak ve çiçekte beslenirler.

Tostos böceği ne zaman çıkar?

Tıstıs Böceği Kağızman’da Haziran aylarında çıkmaya başlar ve yoğun olarak Ağustos aylarında artış gösterir. Kağızman Tıstıs’ı diye tanınan bu böcek türünün rengi koyu kahverengi ve beyaz karışımı olup alaca bir renk türü sergilemektedir.

Haziran Böceği kaç gün yaşar?

Kurtçuklar 1¼ inç uzunluğunda olabilir ve bitki köklerini çiğnemek için güçlü çenelerini kullanarak toprakta yaşayabilir. Yaşam Döngüsü: Haziran böceklerinin 3 yıllık bir yaşam döngüleri vardır.

Danaburnu hangi ilaç kullanılır?

Danaburnu böceğini uzaklaştıracak ilaçlama yöntemi şeker ve pekmez suyu ile yapacağınız yöntemdir. Yeterli miktarda şekeri ve pekmezi su ile karıştırın. İçerisine bir miktar kepek ekleyin. Tarlanızda veya bahçenizde bitkilerin zarar gören kısımlarına yakın yerleri hazırlamış olduğunuz karışımdan dökün.

Danaburnu hangi bitkilere zarar verir?

En çok sebzeler, çeltik, buğday, mısır, ayçiçeği, tütün, pamuk, süs bitkileri, meyve ve orman fidanlarında zarar yapar.