Pylorus nedir anatomi?

Pylor nedir tıp?

Helicobacter pylori bir bakteridir. İnsan vucudunda sindirim sistemine yerleşir ve aside dirençlidir. Ülser ve gastrit oluşumunda rol oynayan faktörlerden biridir. Yapılan çalışmalarda Helicobacter pylori ile birlikte gastrit, mide ve duodenal ülser sıklığı artar.

Pilor Latince nedir?

Pilor (pars pylorica) Midenin distal kısmıdır.

Gyrus ne demek tıp?

Nöroanatomide, bir girus (Latince: tek. gyrus, çoğ. gyri), beyin korteksindeki kıvrımların çıkıntılı kısmıdır. Genellikle bir veya daha fazla sulki ile çevrilidir. Gyri ve sulci, insan ve diğer memeli beyinlerine kıvrımlı şeklini verir.

Corpus tıp ne demek?

Korpus Tıpta nedir? KORPUS: Gövde. kastedilmektedir. Kürtaj ayrıca teşhis amaçlı da yapılabilir. Yani rahim iç duvarından kazınarak örnek alınıp incelenmeside kürtaj olarak adlandırılır.

Valva Ileocaecalis nedir?

Ġleumla çekumun birleştiği yere ostium ileocaecale denir. Bu bölümün çekum tarafında valva ileocaecalis (bauchini kapağı) vardır. Bu kapak ince bağırsaktaki besinlerin kalın bağırsağa geçmesini, kalın bağırsaktaki besinlerin de ince bağırsağa dönmesini engeller.

Cauda ne demek tıp?

(L.): Kuyruk veya kuyruk şeklinde uzantı; kauda.

Santralize ne demek?

Doğadaki başka enerji türlerini elektrik enerjisine çeviren kuruluş.

Antrum Latince ne demek?

Antrum terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Antrum teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. antra) 1. … Oyuk, mağar,a sinüs: içi hava dolu ve duvarları mukoza ile örtülü kemik boşluğu; 2. Midenin pilorik ucundaki şişlik.

Cıngulate gyrus nedir?

Singulat girus, korpus kallozumu örten kavisli kıvrımdır . Limbik sistemin bir bileşeni, duyguları işleme ve davranış düzenlemesinde yer alır. Ayrıca otonomik motor fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olur. Çalışma ve tıbbi teşhis amacıyla singulat girus, ön ve arka bölümlere ayrılır.

Sulkus ve girus nedir?

Serebral korteks, beynin, beyincik dışında kalan tüm katmanlarının üzerini örten tabakaya verilen isimdir. … Bu kıvrımlı yapı serebral korteks üzerinde oluşmaktadır. Kıvrımlı bölgeler girus olarak isimlendirilmektedir. Ara kısımdaki yarık ve çatlak kısımlar ise sulkus olarak isimlendirilmektedir.

Corpus anatomide ne demek?

Corpus veya korpus (Latince çoğulu corpora, İngilizce çoğulu corpuses veya corpora) Latince’de gövde anlamına gelmektedir.

Tıpta Ramus ne demek?

Ramus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. rami). Dal (sinir, ven veya arter).

Valva ne demek?

valva ne demek? Kapı kanadı, kapak.

Colon Descendens nedir tıp?

İnen Kolon (Colon Descendens) Sol böbreğin önünden hafif mediale eğimli bir iniş gösterir. İnen kolonun sadece lateral, ön yüzü ve mediali peritonla kaplıdır bu yüzden retroperitoneal kabul edilir (çıkan kolon gibi). İnen kolon, çıkan kolondan daha derindedir ve daha incedir.

Cauda Latince ne demek?

caudae). Kuyruk, bir organın kuyruksu parçası.