Munzur Üniversitesi kaç öğrenci var?

Munzur Üniversitesi kaç kişilik?

Son 2 yılın ÖSYM LYS yerleştirme kitapçıklarından alınan bilgilerde YÖK tarafından kapatılan bölüm/programlar için Munzur Üniversitesine yerleşen öğrenci sayısı 30 iken yeni kurulan ve öğrenci alması planlanan 15 bölüm/programla bu yıl sadece bu bölüm ve programlara kayıt yaptıracak öğrenci sayısı 700, toplamda 2000 ( …

Munzur Üniversitesi kaçıncı sırada?

– Devlet üniversiteleri genel sıralamasında; 108 üniversite arasında 16 basamak birden yükselerek 74. sıradan 58. sıraya, – Tüm üniversiteler genel sıralamasında ise 166 üniversite arasında 21 basamak yükselerek 91. sıradan 70. sıraya yükseldi.

Tunceli Üniversitesinde hangi bölümler var?

  • Edebiyat Fakültesi.
  • Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi.
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.
  • İletişim Fakültesi.
  • Mühendislik Fakültesi.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi.
  • Spor Bilimleri Fakültesi.
  • Çemişgezek Meslek Yüksekokulu.

Munzur Üniversitesi kimin?

Ubeyde İpek’dur. Türkiye’nin ilk ve tek Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Temmuz 2009 tarihinde bu üniversitede kurulmuştur. Rektörü Prof.

Tunceli Munzur Üniversitesi merkezde mi?

Tunceli şehir merkezine 10 km, Tunceli Otogarı’na 11 km mesafede bulunan Munzur Üniversitesi‘ne, özel araçlar ve çeşitli toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Munzur Üniversitesi 2021-2022 Ne Zaman Açılacak?

20212022 eğitim öğretim yılı Tunceli Munzur Üniversitesi akademik takvimi ve sınav tarihleri ne zaman, üniversite ne zaman açılacak? Munzur Üniversitesi güz dönemi dersleri 13 Eylül günü başlayacak ve 20 Aralık günü sona erecektir. Bahar dönemi dersleri ise 7 Şubat günü başlayacak ve 20 Mayıs günü sona erecektir.

Tunceli Üniversitesi nasıl bir yer?

AÇIK CEZAEVİ GİBİ ÜNİVERSİTE Munzur Üniversitesi‘nin şehir merkezine biraz uzak olması, yüksek bir tepede bulunması ve üç tarafının ırmak yatağı olması sebebiyle muhteşem manzaraya sahip olduğunu söyleyebilirim. Fakültelerin birbirine yakın olmaları öğrencilerin kaynaşması için de iyi bir olanak.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Kim?

Prof. Dr. Ubeyde İpek 28 Nisan 1972 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünde 1994 yılında tamamlamıştır.

Yıldız Teknik üniversitesi dünyada kaçıncı sırada?

Hacettepe Üniversitesi 151-175 bandından 201-250 bandına geriledi. Anadolu, Atatürk, Gazi ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ise 401-500 bandında yer aldı.

Orta Doğu Teknik üniversitesi dünyada kaçıncı?

QS 2022 Dünya Üniversite Sıralaması açıklandı. 97 ülkedeki bin 705 üniversite incelendi. MIT, 2022 yılının ve son 10 yılın dünyanın en iyi üniversitesi seçildi. ODTÜ, uluslararası işveren puanı kategorisinde dünyada 224. sırayla, Türkiye’nin lider üniversitesi oldu.

Tunceli’de hangi üniversite var?

Munzur ÜniversitesiTunceli / Üniversitesi

Munzur ne anlama geliyor?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Munzur kelimesi izrar sözcüğünden türetilmiştir. İzrar zarar vermek, yıkmak, düzeni bozmak anlamına gelirken munzur kelimesi de zararlı, yaramaz ve hayta demektir. Bu kelimenin muzır ve hınzır şeklindeki kullanımı da oldukça yaygındır.

Munzur Üniversitesi Rektörü kimdir?

PROF.DR. Dr. Ubeyde İpek 28 Nisan 1972 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünde 1994 yılında tamamlamıştır.

Munzur Üniversitesi Şehir merkezine kaç km?

Tunceli şehir merkezine 10 km, Tunceli Otogarı’na 11 km mesafede bulunan Munzur Üniversitesi‘ne, özel araçlar ve çeşitli toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Munzur Vadisi hangi ilçede?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin, Tunceli ili sınırları içinde yer almaktadır. 1971 yılında milli park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 42.674 hektardır. Munzur Dağlarında, Ovacık ilçesi yakınlarından büyük gözeler halinde doğan Munzur Suyu, Fırat Nehrine karışmaktadır.