Vatanım Sensin gerçek bir hikaye mi?

Vatanım Sensin in hikayesi gerçek mi?

Vatanım Sensin” dizisinin Albay Cevdet‘i, Milli Mücadele’nin Gâvur Mümin’inin izi sürüldü. İzmirli Jandarma Albay Mümin Aksoy’un yaşamöyküsünü, Genelkurmay belgelerini inceleyerek yazan Emekli Korgeneral Hüseyin Işık, “Unuttuğumuz Bir Kahraman: Mümin Aksoy” başlığıyla yayımladı.

Vatanım Sensin Cevdet aslında kim?

Milli Mücadele yıllarının fırtınalı kurtuluş serüvenlerini aktaran ‘Vatanım Sensin‘, izleyicilerine görkemli bir final yaşattı. Dizide usta oyuncu Halit Ergenç’in canlandırdığı Miralay Cevdet‘in gerçekte ‘Gavur Mümin’ adıyla bilinen Mümin Aksoy olduğunu ilk defa Aydınlık ortaya çıkarmıştı…

Vatanım Sensin dizisi ne anlatıyor?

Vatanım Sensin; işgal yıllarında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir…

Vatanım Sensin nereden izlenir?

Vatanım Sensin İzle – BluTV.

Vatanım Sensin dizisi hangi dönemi anlatıyor?

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi anlatılmaktadır. Dizide İzmir’in İşgali yıllarında yaşanan olaylar işlenmektedir. Dizinin baş rollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel yer almaktadır. Dizi 27 Ekim 2016 tarihinde Kanal D’de yayımlanmaya başladı.

Azize hemşire kimdir?

Bergüzar Korel, hayatımıza son dönemlerde giren en başarılı ve en güzel kadın oyunculardan bir tanesi. Aslında oyunculuk onun genlerinde var ama bunu bir adım daha ileriye götürüp hayatını da oyunculuk üzerine kuranlardan.

Yunanlıların arasına sızan Türk askeri kimdir?

YUNAN UŞAĞI ZANNETTİLER! 1892 İzmir doğumlu, Osmanzade Ailesi’ne mensup Gavur Mümin, Çanakkale, Kanal Harekâtı, Doğu Cephesi’ndeki savaşlarda çarpıştı. Daha sonra istihbaratçı oldu. İzmir’de, melon şapkası ile işgalcilere katıldı, hatta Yunan üniforması giyerek işgalcilerin arasına sızdı.

Halit ikbal gerçekte kimdir?

Bu isimlerden belki de en çok hakkında araştırma yapılanı Gazeteci Halit İkbal. Aslında tarihte Halit İkbal karakteri yok. Yani senarist tarafından oluşturulmuş bir karakter. Ancak Halit İkbal karakteri yazılırken birinci sezonda dizide de gördüğümüz Halide Edip’ten esinlenildiği düşünülüyor.

Vatanım Sensin ne zaman hangi kanalda?

Kanal DVatanım Sensin / Kanal

Vatanım Sensin kaç bölüm oynadı?

2 sezondan oluşan dizi, 7 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan 59. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

General Cevdet gerçekte kim?

Kanal D’deki Vatanım Sensin dizisinde Yunan Ordusu’nda görev yapan ancak gizlice Kurtuluş Savaşı için çalışan ‘Albay Cevdet‘in gerçek olup olmadığı tartışma konusuydu. Albay Cevdet‘in ‘Gavur Mümin’ lakaplı ‘Müm’in Aksoy’ olduğu ortaya çıktı.

Mümin Aksoy nasıl öldü?

Ölümü Soyadı Kanunu sonrası “Aksoy” soyadını alan Mustafa Mümin, nişanlısı Muhsine ile evlenemeden Albay rütbesiyle tayin olduğu Hakkâri’ye giderken zatürreye yakalanmış, daha sonra vereme dönüşen hastalık sonucu 24 Ocak 1948’de hayatını kaybetmiştir. Mezarı Eski Balçova Mezarlığındadır.

Miralay Cevdet mezarı nerede?

Miralay Cevdet‘in o dönemki lakabı Gavur Mü’min, asıl adı Mü’min Aksoy’du. Albaydı. Mezarı, Balçova eski mezarlıktaydı.

Halit ikbal ne demek?

Bu isimlerden belki de en çok hakkında araştırma yapılanı Gazeteci Halit İkbal. Aslında tarihte Halit İkbal karakteri yok. Yani senarist tarafından oluşturulmuş bir karakter. Ancak Halit İkbal karakteri yazılırken birinci sezonda dizide de gördüğümüz Halide Edip’ten esinlenildiği düşünülüyor.

Vatanım Sensin paşa kim?

Usta oyuncu Hakan Salınmış, haftalardır Kanal D’nin sevilen dizisi “Vatanım Sensin”de Eşref Paşa olarak izleyici karşısına çıkıyor.