Zeyniler in anlamı ne?

Munise ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Munise isminin anlamı şöyle; 1. Cana yakın, sevimli.

Izdırap ne anlama gelir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Izdırap kelimesi ”zarb” sözcüğünden türetilmiştir. Zarb bir şeye şiddetli bir şekilde vurmak anlamına gelirken, ızdırap da kalpte şiddetli bir şekilde hissedilen acı, keder ve hüzün demektir.

ZENI anlamı nedir?

Zeni Anlamı Nedir? zeni: Üzerinde küçük bitkilerin bulunduğu açık ve düz alan.Düzlük.

Çalıkuşu Zeyniler köyü nerede?

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı olan Zeyniler Köyü, küçük ama bir o kadar da şirin ve sakin bir mahalledir. Beşevler Köyü olarak da bilinen Zeyniler‘i birçok kişi Reşat Nuri Güntekin’in ünlü romanı Çalıkuşu sayesinde tanımaktadır.

Çalıkuşu Hangi köy?

Reşat Nuri Güntekin’in 1922’de yazdığı Çalıkuşu romanının başkarakteri Feride’nin öğretmenlik yaptığı yer olarak bilinen Bursa’daki Zeyniler Mahallesi, sonbaharda ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor.

Zeyniler köyü kaç hane?

Reşat Nuri Güntekin’in ‘Çalıkuşu’ romanına konu Teferrüç Mahallesi’nin üst kısımlarındaki 150 yıllık geçmişe sahip Zeyniler köyü, yıllarca elektriğin geleceği günü beklemiş, çocuklar mum ve gaz lambalarının ışığında ders çalışarak öğrenimlerine devam etmişlerdi. 95 haneye sahip Zeyniler‘de oturan vatandaşlar, işlerini …

Arapçada Munise ne demek?

Munise ismi Arapça kökenli bir addır. Türkiye’de sıkça kullanılan isimler arasında yer alır. Munise ismi sözlükte; Cana yakın, sevimli, hayat yoldaşı, can yoldaşı, alışılan ve alışmış gibi manalara gelmektedir. Munise ismi Kur’an-ı Kerim’de yer alan isimler arasında değildir.

Munis ne anlama gelir?

munis / mûnis / مونس / مُونِسْ Ehlileşmiş. Cana yakın. Sevimli. Ünsiyyet edilmiş.

Istırap mı ızdırap mı?

TDK Sözlüğü’nde ‘ızdırap‘ ve ‘muzdarip’ diye yazılan sözcüklerin doğrusu ‘ıstırap‘ ve ‘mustarip’tir. Her ikisi de dilimize Arapça’dan gelmiştir.” TDK’DAN YENİ İNCİLER!

Vefanın tahmini nedir?

Sözünde durmak, vadettiklerini yerine getirmek, sözüne sadık kalmak.

Çalıkuşu Feride nerede öğretmen?

Romanın gerçek bir hayat hikâyesine dayandığı ve romanda adı geçen öğretmen Feride‘nin, Zeyniler köyünde öğretmenlik yapan Feride Polat olduğu söylenmektedir. Kuşadası’nda bir ev restore edilerek kültür merkezi haline gelmiştir.

Çalıkuşu hangi ilde?

Reşat Nuri Güntekin’in 1922’de yazdığı Çalıkuşu romanının başkarakteri Feride’nin öğretmenlik yaptığı yer olarak bilinen Bursa’daki Zeyniler Mahallesi, sonbaharda ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor.

Çalıkuşu B neresi?

B… ise, Bursa’dır. Yazar, her ne kadar bu bölgenin adını yazmaktan kaçınsa da, Feride’nin buradan atandığı Zeyniler Köyü’nü ismiyle birlikte ifade eder.

Zeyniler köyüne hangi Otobüs gidiyor?

Bu Otobüs hatları Zeyniler Köyü Yolu yakınından geçiyor: 15/B, G/4, G/4-T, S/2.

Zeyniler köyüne hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Zeyniler Köyü yakınından geçiyor: 15/B, 3/İ, E/12, S/2.