Türkiye’de en az insanın yaşadığı 5 ilin adları sırasıyla nedir?

Nüfus yoğunluğu en az olan 5 ilimiz nedir?

Nüfusu en az olan iller ise Tunceli, Bayburt, Ardahan, Kilis ve Gümüşhane şeklinde açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları’nı açıkladı.

Türkiye’de en az nüfus nerede?

Nüfus sayımına bakıldığında nüfusu en az olan il ise Bayburt olmaktadır. Yapılan son sayımlara göre 81 bin 910 kişi işle en az nüfusa sahip olan ilimiz Bayburt seçilmiştir. Bayburt’tan sonra nüfusu az olan il 96 bin 161 kişi ile Tunceli, 141 bin kişi ile Ardahan ve 142 bin 792 kişi ile Kilis olmaktadır.

Hangi şehirlerin nüfusu azdır?

Türkiye’nin en az nüfusa sahip illeri arasında 78.324 ile Bayburt, 88.534 ile Tunceli, 94.586 ile Ardahan ve 138.632 ile Kilis yer alıyor.

Türkiye’nin en az nüfuslu ilçesi hangisi?

EN AZ NÜFUSA SAHİP İLÇE YALIHÜYÜK Verilere göre, Türkiye‘de en az nüfusa sahip ilçe Konya’da bulunuyor. Yalıhüyük ilçesinde bin 573 kişi yaşıyor. Nüfusun 770’i erkek, 803’ü kadınlardan oluşuyor. Bir önceki yıl ilçede yaşayan sayısı ise bin 629 kişiydi.

En küçük il neresi?

Ülkedeki en fazla nüfusu barındıran il İstanbul, en az nüfusu barındıran il Tunceli’dir. Ayrıca en büyük yüzölçümüne sahip il Konya, en küçük yüzölçümüne sahip il Yalova’dır.

Hangi ilimizin nüfus yoğunluğu daha azdır?

Tunceli’den sonra nüfus yoğunluğunun en az olduğu illerin başında Ardahan ve Erzincan geliyor. Ardahan’da kilometrekareye düşen kişi sayısı 22 iken, Erzincan’da 25’dir. Türkiye’de nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölge Marmara Bölgesidir.

Nüfus olarak en küçük il hangisi?

Nüfus Olarak En Küçük İlimiz Nüfus kıyaslaması yaptığımız zaman nüfusu en az olan ilimiz Bayburt’tur. 2017 yılı TÜİK verilerine göre adrese dayalı nüfus sayımı sistemi ile elde edilen veriler açıklanmıştır. Bu verilere göre Bayburt ilimizin nüfusu 80 bin 417 kişidir.

Hangi bölgede nüfus daha azdır?

Türkiye’de nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu bölge Marmara, en düşük olduğu bölge ise Doğu Anadolu olurken, nüfusun en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya, en az nüfusa sahip iller Bayburt, Tunceli, Ardahan ve Kilis oldu.

Hangi bölgede nüfus daha fazladır?

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerinden bağımsız olarak, Adres Kayıt Sistemi esas alınarak hazırlanan nüfus haritasına göre, Türkiye’de nüfus yoğunluğu en yüksek bölge 24 milyon 899 bin 126 kişinin yaşadığı Marmara, en düşük bölge ise 6 milyon 513 bin 106 kişinin yaşadığı Doğu Anadolu.

Türkiye’nin en küçük ilçesi neresidir?

Konya’nın Yalıhüyük ilçesi, 1532 kişiyle Türkiyenin en küçük ilçesi oldu.

Türkiye’nin en küçük ilçesi hangisi?

254 ilçe Bayburt’un önünde Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı bir beldeyken 1990 yılında ilçe statüsü verilen Yalıhüyük, bin 785 kişiyle Türkiyenin en küçük ilçesi olarak dikkati çekiyor.

Dünyanın en küçük şehri hangisi?

0.44 km² yüz ölçümüne sahip olan Vatikan, İtalya’nın Roma şehrinin içinde bulunan bir şehir devleti.

Hangi ilimizin nüfus yoğunluğu daha fazladır?

Nüfus yoğunluğu olarak tanımlanan “bir kilometrekareye düşen kişi sayısı”, Türkiye genelinde 2020 yılına göre 1 kişi artarak 110 kişiye yükseldi. İstanbul, kilometrekareye düşen 3 bin 49 kişi ile nüfus yoğunluğu en yüksek olan ilimiz oldu.

Hangi şehirde nüfus yoğunluğu fazladır?

Türkiye’nin İllerinin Nüfus Yoğunlukları Haritası

Sıra İl Nüfus/Kilometrekare
1 İstanbul 2,751
2 Kocaeli 549
3 İzmir 351
4 Yalova 320

Türkiye’nin en kucuk ilcesi neresi?

Konya’nın Yalıhüyük, bin 785 kişiyle Türkiyenin en küçük ilçesidir. Yalıhüyük, daha önce Bozkır ilçesine bağlı bir belde belediyesi iken, 1990 yılında ilçe hüviyeti kazanmıştır. 2010 yılı itibarıyla Türkiyenin en küçük ilçesi konumundadır.