Maldivlerde şu an hangi mevsim?

Maldivler hangi aylarda sıcak?

İklim olarak farklı adalara da sahip ülkenin ortalamada en sıcak ayı nisandır. En soğuk ayı aralık olsa da Ocak – Şubat gibi bize göre kış aylarında sıcaklık zaman zaman 30 derecenin üzerine bile çıkmaktadır. Muson yağmurlarının ve yağmur oranının ülkede en çok olduğu dönem mayıs ile kasım ayları arasıdır.

Maldivler yaz sezonu ne zaman?

Mayıs ve Kasım arasında hava hala sıcaktır, fakat gökyüzü bulutlu olabilir, nemlilik ve yağmur olasılığı daha yüksektir. Mevsim olarak farklılık göstermemesine rağmen Mayıs ayından temmuz ayına kadar fiyatlar yıl boyunca en düşük seviyede olup Temmuz ve Eylül arası fiyatlar yüksek seviyededir.

Maldivler mevsimi ne zaman?

Mevsimsel olarak Maldivler‘i ziyaret etmek için en uygun zaman mayıs-kasım arasındadır. Mayıs- Ekim aylarına denk gelen Güneybatı muson dönemi giderseniz çoğunlukla yağmur yağacaktır, buna karşılık en uygun fiyatlara Maldivler turunu bulma imkanınız olacaktır.

Maldivler hep yaz mı?

Hindistan’ın güneybatısında, Hint Okyanusu ada ülkesi olan Maldivler, tüm yıl boyunca sıcak ve tropikal bir iklime sahiptir. Her tropikal iklimde olduğu gibi yağmur yağan bu ada ülkesinde, bu yağmurlar kısa sürelidir. En yağışlı zamanlarında bile güneş gökyüzünde kendini gösterir.

Haziran ayında Maldivler nasıl olur?

Maldivler hava durumu Haziran içinde Tropik bölgelerdeki konumu nedeniyle, Maldivler her zaman sıcak. Ortalama sıcaklık yıl boyunca fazla dalgalanmaz ve bu, 12 ay boyunca büyük ölçüde değişen yağış miktarı hakkında söylenemez. Maldivler‘de muson mevsimi haziran ayını zirvede tutar.

Maldivlerde denize girilir mi?

Tropikal iklime sahip olan Maldivler’de ısı derecesi 26 derenin altına düşmez ve güneş rahatsız etmeden fazlasıyla yakıcı olabilir. Bu sebepten güneşlenirken ve denize girerken güneş kreminizi ihmal etmemenizi tavsiye ederiz. Maldiv adaları son derece güvenlidir ve adalar arasında sürekli bir iletişim vardır.

Maldivlere ne zaman gidilmez?

Ancak Maldivler tropik iklim kuşağında yer aldığı için her an yağmur alma riski var. En yağışsız dönem aralık ile nisan ayları arasında kalıyor. Mayıs ile kasım ayları arası ise yağmur konusunda riskli dönemler arasında yer alıyor. Muson yağmurlarına yakalanmamak için bu tarihlerde gitmemeye çalışmakta fayda var.

Maldivler yazın kaç derece?

Sıcak mevsim 1,8 ay uzunluğundadır ve 15 Mart tarihinde başlayıp 10 Mayıs tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 31°C üzerindedir. Male bölgesindeki en sıcak ay Nisan ayıdır; bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 31°C iken düşük sıcaklık 28°C düzeyindedir.

Temmuz ayında Maldivler nasıl olur?

Günlük ortalama yüksek sıcaklıklar 30°C civarındadır ve nadiren 29°C altına düşer veya 31°C üstüne çıkar. Günlük düşük sıcaklıklar 27°C civarındadır ve nadiren 26°C altına düşer veya 28°C üstüne çıkar.

Maldivlerde köpek balığı var mı?

İnsanların en büyük korkusu olan köpek balığı ise Maldivler’de tehlike teşkil etmez. Sualtı dünyası ile zengin adada köpek balıkları insan gördüklerinde uzaklaşmaktadırlar ve bugüne kadar hiçbir köpek balığı saldırısı olmamıştır.

Maldivlerde tatil kaç TL?

Maldivler seyahat planlamasında, otel için 2 kişi 5 gece döneme göre değişmekle birlikte minimum 1200 usd civarı ve üzeri , uçak bileti için 2 kişi gidiş dönüş olarak ortalama 1400-1600 usd arasında bir bütçe gerekmektedir.

Maldivler uçakla kaç saat sürer?

İstanbul – Male, Maldiv Adaları arası uçakla 485 dakika sürüyor.

Maldivlerde neler yasak?

İlkinde herhangi bir kısıtlama yok. Ancak yerel yaşamın olduğu adalarda İslami kurallar geçerli. Örneğin içki kesinlikle yasak. Herhangi bir yerden satın alamayacağınız ve tüketemeyeceğiniz gibi ülkeye içki sokmak da aynı şekilde yasak.

Maldivlerde nasıl giyinilir?

Kimse Maldivler’de şık tuvaletler, takım elbiselerle gezmemekte, ağır makyajlar yapıp, takılar takarak geceye hazırlanmamaktadır. Genel olarak insanlar şortları, etekleri ve rahat günlük elbiseleriyle tatilin tadını çıkartmaktadır.

Maldivler uçak bileti kaç TL?

Maldivler uçuşları

En ucuz uçuş bulundu 5.659 TL
Ortalama uçuş süresi 8 sa 4 dk
Uçmak için en ucuz ay Eylül
En popüler hava yolu Türk Hava Yolları
Uçuş / hafta 9