Labirent neye denir?

Plaza’nın Türkçe karşılığı nedir?

Plaza kelimesinin Türkçe karşılığı İŞ MERKEZİ kelimesidir. Plaza kelime anlamı olarak; çalışma alanı için ayrılmış geniş alanlardır. Türkçe‘de karşılığı iş merkezidir. İspanyolca kökenli bir sözcüktür.

Labıt nedir?

), ABD, (k.dili) laboratuvar.

Market ne demek TDK?

a. Özellikle her türlü yiyecek maddesinin, ev, büro, mağaza vb. yerlere ait gereçlerin satıldığı dükkân.

Market kelime anlamı nedir?

Market kelimesi Türkçe‘de “çarşı, pazar” anlamına gelir. İngilizce market “çarşı, pazar” sözcüğünden alıntıdır.

Plaza insanı ne demek?

plaza insanı” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. plaza insanı universiteden buyuk hayallerle cıkmıs ve hayalleri sonmeden uygun bir is bulduktan sonra aynı burnu buyuklugu ile yasamaya devam eden insanlardır.

Selfie Türkçe nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK), vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, “kendi fotoğrafını çekmek” anlamına gelen “selfie“ye Türkçe karşılık olarak “özçekim”i seçti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TDK Bilim Kurulu bugünkü toplantısında “selfie” sözcüğünün Türkçe karşılığını “özçekim” olarak belirledi.

Labit hangi dilde?

Lobut, Arapça dilinden Türkçe’mize geçmiştir.

Lahit ne demek TDK?

Lahit ne demek kısa bilgi? LAHİT – LAHD 1. Üstü kapak taşı ile örtülü, iç kenarlarına taş veya tuğla ile duvar örülmüş mezar: Çık Fâtıma lahdden kıyâm et / Yıldızlara doğru bir hırâm et (Abdülhak Hâmit).

Labirent gibisin ne demek?

İçinden çıkılması güç veya imkânsız durum, sorun.

Gross Market ne demek?

genel itibariyle toptan fiyatına perakende satış yapan market isimleridir.

Ofansif Türkçe mi?

Ofansif kelimesi İngilizce kökenli bir sözcüktür. Özellikle Türkçede yerleşik olarak kullanılan en önemli yabancı kelimeler arasında yer almaktadır.

Bakkal kelimesinin kökeni nedir?

bakkal – Nişanyan Sözlük. Arapça bḳl kökünden gelen baḳḳāl بقّال “sebze satan kimse, manav, bostancı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça baḳl بقل “sebze” sözcüğünün faˁˁāl vezninde meslek adıdır.

Plazalar ne iş yapar?

Plaza ofis, kişilere ya da kurumlara, gerek görünümüyle gerekse konumuyla göz dolduran prestijli mekanlar sunar. Şirketinize değer kazandırmada oldukça etkilidir. Plaza içerisinde yer alan bu ofisler, daha içeri girmeden bile kişilerin zihninde değer sağlar. Bu nedenle şirketler açısından önemi yadsınamaz boyuttadır.

Plazalarda hangi meslekler var?

Aynı zamanda masa başı işler olarak da bilinen plaza meslekleri nelerdir sorusuyla ilgili verilecek yanıtlar;

  • Mali müşavirler.
  • Kamu çalışanları
  • Müdürler.
  • Mimarlar.
  • Mühendisler.
  • Tıbbi sekreterler.
  • Muhasebeciler.
  • Radyocular.

Selfie yerine ne kullanılır?

Yabancı sözlere karşılıklar bulma çalışmalarına geniş katılımı sağlamak ve konuya katkısı olabilecek herkesin görüşlerini alabilmek amacıyla yapılan çalışma sonucunda TDK, “selfie“ye en çok önerilen “özçekim”, “kendiçekim”, “görçek”, “kendinçek” ve “bakçek” sözcüklerini yine vatandaşa sorarak seçmişti.