Malcolm X kimdir ve hayatı?

Malcolm X Kimdir Kısaca Hayatı?

Malcolm X (İngilizce telaffuz: [ˈmælkəm_ˈɛks] (19 Mayıs 1925, Omaha – 21 Şubat 1965, New York), gerçek ismi Malcolm Little olan, hacca gittikten sonra Arapça El-Hacc Mâlik eş-Şahbâz (Arapça: الحاجّ مالك الشباز) adını alan Amerikalı siyasetçi ve insan hakları savunucusuydu. Suikast sonucu öldürülmüştür.

Malcolm X i kim öldürdü?

Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X‘i 1965’te öldürmekle suçlanan 3 kişi hapse mahkum edilmişti. Cinayeti işlediğini itiraf eden Mücahid Abdul Halim ile suçu reddeden Muhammed Aziz ve Halil İslam hapis cezasına çarptırılmıştı.

Malcolm X kimdir müslüman mı?

19 Mayıs 1925 yılında doğan Malcolm X, Amerikalı siyasetçi ve insan hakları savunucusu olarak bilinmektedir. Gerçek ismi Malcolm Litte olarak bilinen bilim adamı, Müslüman olduktan sonra El Hac Malik el –Şahbaz ismi ile anılmaktadır.

Malcolm X neyi savunur?

Amerikan toplumunun ırk problemini çözmesi için İslam dinini anlaması gerektiğini ve tüm ırkların kardeşliğini esas alan bir insan hakları mücadelesini savunan Malcolm X, bu dönemde El Hac Malik Şahbaz ismini kullanmaya başladı.