Karabük tam olarak nerede?

Karabük Tam nerede?

Karabük, Türkiye’nin kuzeyinde Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Çankırı’nın Ovacık ve Eskipazar ile Zonguldak’ın Yenice, Safranbolu ve Eflani ilçelerinin 1995 yılında Karabük‘e bağlanmasıyla Türkiye’nin 78. ili olmuştur. Karabük‘ün merkez ilçesi ile beraber 6 ilçesi, 2 beldesi ve 270 köyü bulunmaktadır.

Karabük Türkiye’nin hangi bölgesinde?

Karabük, Türkiyenin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi‘nde il. 2020 yılı sonu TUİK verilerine göre nüfusu 243.614’dür. Karabük, 1937 yılına kadar, Safranbolu’ya bağlı Öğlebeli Köyü’nün 13 hanelik bir mahallesiydi. 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolunun üzerinde yer alıyordu.

Karabük kaçıncı bölge?

Karabük ilimiz, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ne ait bir ilidir. Bu ilimiz Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde bulunur.

Karabük’ün iklimi nedir?

Batı Karadeniz Bölümü’nde yer alan Karabük‘te kısmen Karadeniz ikliminin özellikleri görülmektedir. Yalnız Karabük, kıyıdan içeride kaldığı için, Karadeniz’in nemli havasından yeterince yararlanamamakta karasal iklimin özellikleri daha ağır basmaktadır. Yıllık ortalama sıcaklık, 13,2 °C’dir.

Karabük Üniversitesi nerede hangi ilde?

Karabük Üniversitesi 41.213486 enlem ve 32.655090 boylamda yer almaktadır. Merkez ilçesine bağlıdır. Karabük Üniversitesi haritası Karabük ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Karabük Üniversitesi GPS koordinatları 41° 12´ 48.5496″ ve 32° 39´ 18.3240″.

Safranbolu Evleri nerede hangi ilde?

Tarihi Safranbolu Evleri Safranbolu Karabük Safranbolu İlçesi’nde yer almaktadır.

Karabük neyi ile meşhur?

Karabükün En Meşhur Yemekleri ve Tatlıları

  • Zerde.
  • Höşmerim.
  • Ceviz Helvası
  • Çullu Börek.
  • Safranbolu Bükmesi.
  • Yoğurlu Yumurta.
  • Su Muhallebisi.
  • Patlıcan Böreği.

Karabük ismini nereden almıştır?

Karabük, adını üzerinde yaşadığı coğrafi ortamdan almıştır. “Kara” ve “Bük” sözcükleri, kara çalılık yer anlamında, Karabük adının oluşumuna kaynaklık yapmıştır. Bu topraklarda yaşayan Türkmen toplulukları, Karabük cemaati adını bu biçimde almışlardır.

Hangi il kaçıncı bölge?

2. Bölge 6. Bölge
Tekirdağ Siirt
Yalova Şanlıurfa
Şırnak
Van

Karabük Kışın soğuk mu?

Karabük bölgesinde yazlar ılık ve açık ve kışlar çok soğuk, karlı ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde -1°C ila 29°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -8°C altında ve 34°C üzerinde olur.

Karabük nasıl bir yer?

Her ne kadar Batı Karadeniz bölümünde yer alsa da kıyıdan içeride kaldığı için ilde karasal iklim özellikleri daha hâkimdir. Kış ve ilkbahar ayları çoğunlukla yağışlı geçer. Karabük‘ün yaklaşık %65’i ormanlarla kaplıdır. Safranbolu, Yenice ve Eskipazar ilçeleri ormanların en gür olduğu yerlerdir.

Karabük Üniversitesi hangi ilde?

Karabük Üniversitesi 41.213486 enlem ve 32.655090 boylamda yer almaktadır. Merkez ilçesine bağlıdır. Karabük Üniversitesi haritası Karabük ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Karabük Üniversitesi GPS koordinatları 41° 12´ 48.5496″ ve 32° 39´ 18.3240″.

Karabük Üniversitesi hangi semtte?

Üniversite Mahallesi 41.220398 enlem ve 32.648853 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Üniversite Mh. ve Merkez ilçesine bağlıdır. Üniversite Mahallesi haritası Karabük ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Safranbolu evleri hangi ilde meşhur?

Safranbolu, Karabük ilinin tarihi ve turistik bir ilçesidir. Konumu Ankara’nın 231 km kuzeyinde ve Karadeniz’in 90 km güneyindedir. Karabük ilçe merkezinin de 8 km kuzeyinde bulunmaktadır. Safranbolu şehir merkezi ve Karabük il merkezi birbirine bitişiktir.

Safranbolu evleri Türkiye’nin hangi ilinde?

Yeni çarşı olarak adlandırılan bölge ise Safranbolu‘nun yeni yerleşim yeridir. Safranbolu Nerede, Hangi İldedir? Tarihi Safranbolu Evleri Safranbolu Karabük Safranbolu İlçesi’nde yer almaktadır.