Pattaya nasıl bir yer?

Pattaya nın neyi meşhur?

Tayland‘ın en ünlü eğlence şehri olan Pattaya‘nın gecelerinin merkezi akşamları trafiğe kapatılan ünlü Walking Street’dir. Caddede sayısız bar, gece kulübü, go-go bar ve restoran yer alıyor.

Pattaya’ya en ucuz nasıl gidilir?

Havalimanından Pattaya‘ya özel transfer aracı ile ulaşım için sabit tarife uygulaması bulunuyor. Pattaya‘ya 1050 baht yol + 60 baht ücretli yol şeklinde sabit ve resmi bir ücret var. Daha ucuz alternatif ise havalimanı nakil merkezinde bulunan otobüsleri kullanmak.

Pattaya da ne yenir?

Pattaya’da Ne Yenir? Ne İçilir?

  • Böcekler. Pattaya sokaklarında böcek satan pek çok tezgah karşınıza çıkacak. …
  • 2. Noodle. Tayland mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Erişte. …
  • 3. Çorba. Tom Yum Gong. …
  • Tropikal Meyveler. Rambutan meyvesi. …
  • Soğuk çay ve kahveler. …
  • Fast Food. …
  • 7. Som Tam (Papaya Salatası) …
  • 8. Khao Neow.

Pattaya’ya ne zaman gidilir?

Ne zaman gidilir? Pattaya‘da yıl boyunca hava sıcaklığı 20 derecenin üzerindedir. Pattaya‘yı ziyaret etmek için yağışsız dönem olan Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat ayları gitmek için en uygun dönemdir.

Pattaya nasıl bir ülke?

Pattaya (Thai: พัทยา, Phatthaya) Tayland’ın önemli şehirlerinden biridir. Başkent Bangkok’un yaklaşık 165 km kadar güney doğusunda ve Tayland Körfezi kıyısında yer almaktadır. Şehir, idari bakımdan Chonburi iline bağlı olmasına rağmen, kendi kendini yöneten özel belediye statüsüne sahiptir.

Pattaya geceleri nedir?

Pattaya gece hayatı, Güney Asya’nın en ünlü gece hayatını temsil ediyor. Egzotik Thai kültürünü eğlence dolu atmosferiyle birleştirirek tüm Tayland’daki yerlerden çok daha fazla turist çekmeyi başarmış. Pattaya eğlence yerleri, turistleri şehre bağlı kalmaları ve gitmemeleri için sınırsız seçenekler sunuyor.

Tayland nerede?

Tayland (Tayca: ประเทศไทย), resmî adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Batıda Myanmar (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ile sınırları bulunmaktadır.

Pattaya da ne kadar para harcanır?

Pattaya yaşam maliyetleri Eğer çok fazla içmezseniz ve Pattaya‘nın kızlarının çekiciliğine çok fazla kapılmazsanız günlük ortalama harcamanız 1,000-2,000 Baht (hatta belki daha az) olabilir. Gece hayatına fazla kaptırırsanız kendinizi günlük 3-4 bin Bahtı gözden çıkarın, tabi burada limit yok!

Pattaya pahalı mı?

Pattaya pahalı bir şehir mi? Pattaya ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Pattaya Türkiye ‘dan 1.47 kat daha fazla ödemeniz gerekir.

Pattaya ucuz mu?

Bazıları Pattaya‘nın 1980’lerde olduğu kadar ucuz olmadığını söyleyebilir ama doğrusunu söylemek gerekirse fiyatlar hala makul. Özellikle gece hayatı üle ünlü diğer bir Tayland şehri olan Phuket ile karşılaştırıldığında ve ödediğinizin karşılığında aldığınız ‘yaşam kalitesi’ bakımından kesinlikle en uygun fiyat.

Tayland en ucuz nasıl gidilir?

Tayland’a en ucuz uçan havayolları ise genelde Türkmenistan Hava Yolları ile Aşkabat aktarmalı olan seferleri araştırın. Qatar Airways, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Adana veya Ankara’dan kalkan ve Katar’ın başkenti Doha’dan aktarmayla Tayland‘ın Bangkok, Phuket ve Chiang Mai şehirlerine uçuyor.

Bangkok Pattaya hangi mevsimde gidilir?

TAYLAND’A GİTMEK İÇİN EN İYİ MEVSİM Ama yılbaşı döneminde çok kalabalık ve pahalı oluyor. İdeal değil ama uygun zaman: Nisan’dan Haziran’a ve Eylül’den Ekim’e. Çok sıcak ama en azından yağmursuz. İyi yanı ise daha az kalabalık olması.

Tayland şuan hangi mevsimde?

Tayland, tropik iklime sahiptir ve mevsimler kısaca üç ana bölüme ayrılmaktadır. Kasım ve Şubat ayları arasındaki döneme serin mevsim; Mart ve Nisan ayları arasındaki döneme sıcak mevsim; Mayıs ve Kasım ayları arasındaki döneme ise yağışlı mevsim adı verilmektedir.

Pattaya da denize girilir mi?

3 km uzunluğundaki ve yarım ay şeklindeki Pattaya körfezinde şehrin başlıca plajı bulunuyor. Ancak burada su oldukça kirli olduğu için maalesef yüzmeye pek uygun değil. Yine de plajda güneşlenmek ve çeşitli su sporları yapmak mümkün. Yüzmek içinse Jomtien gibi plajları veya Koh Larn adasını tercih etmekte fayda var.

Pattaya’ya neden gidilir?

Tayland Körfezine kıyısı olan Pattaya, tatil, dinlenme ve gece eğlencesi için ideal bir şehir. Deniz, tatil, alışveriş ve eğlence merkezi olan şehirde, gündüzün plajda güneşlenmek, su sporları ile keyifli vakit geçirmek mümkün. İlk defa ziyaret eden biri için bile Pattaya, çok kolay gezilebilecek bir yer.