Rize Ovit Yaylası Nerede?

Ovit dağına nasıl gidilir?

Ovit Tüneli, Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir mevkiinde bulunan Ovit Dağı Geçidi üzerinde bulunur. Kısaca bu tünel Erzurum ve Rize şehirlerini birbirine bağlamaktadır. Buraya ulaşmak için şahsi aracınızla tabelalar yardımıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ovit Yaylası nereye bağlı?

İkizdere ilçesine bağlı Rize İspir Yolu üzerinde bulunmaktadır. Rize şehir merkezine yaklaşık olarak 80 km mesafededir. İkizdere merkeze ise 33 km mesafededir. Ovit Yaylası 2400 metre rakımda bulunmaktadır.

Ovıt Yaylası Nerede?

Rize / İspir- Erzurum yolu üzerinde bulunan Ovit yaylası İkizdere ilçesine bağlı olup, ilçe merkezine 36 kilometre mesafede bulunuyor.

Çağrankaya Yaylası Nerede?

Çağrankaya Yaylaları, Rize’nin İkizdere ilçesinin 9 km kuzeybatısında 2300 metre rakımda yer alan 3 yayladan (Aşağı Yayla, Kurtlar Yaylası, Büyük Yayla) oluşmaktadır.

İspir Dağı Nerede?

Yedigöller, Erzurum’a yaklaşık 170, bağlı olduğu ilçe olan İspir‘e ise 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Konum olarak Rize sınırında yer alması sebebiyle Rize’ye de oldukça yakın. Rize merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafede.

Rize 7 göller nerede?

3048 metre yükseklikte bulunan Yedi Göller, Rize kent merkezine 125 kilometre mesafede, Kaçkar Dağı silsilesinin güney batı kesiminde kalan, Verçenik Dağı bölgesinde Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkisinde bulunmaktadır. Dağların zirvelerinde, birbirine yakın 7 krater gölünden oluşmaktadır.

Anzer Yaylası Rakım kaç?

İkizdere ilçesinde 2105 m yüksekliktedir. Kent merkezine 85 km mesafede bulunan yaylaya İkizdere ilçesinden ulaşım sağlanır. Ballıköy adı ile de anılan Anzer bir taraftan Çoruh nehri ve Bayburt kentine diğer taraftan Trabzon Uzungöl Turizm Merkezi’ne bağlanır.

Ayder Yaylası nerede bulunur?

Ayder, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. 1300’lü yıllarda Hala Vadisi’nde yaşayanlar tarafından kurulmuştur.

Petran Yaylası Nerede?

Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 200 metre yüksekte olan Petran Yaylası; Rize’nin İkizdere ilçesine bağlıdır. İlçe merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki bu harika yaylaya yılın her döneminde gidebilir ve eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Erzurum ispir nasıl bir yer?

2700 yıllık bir Türk yerleşim yeri olan ispir‘in bugünkü haliyle 2100 km2 bir alanı, 89 köyü ve 106 muhtarlığı bulunmaktadır. İlçemiz Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında bir geçiş noktasıdır.

Erzurum Yedigöller hangi ilçeye bağlı?

İspir Yedigöller Nerede? Yedigöller, Erzurum‘a yaklaşık 170, bağlı olduğu ilçe olan İspir’e ise 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ispir Dağı Nerede?

Yedigöller, Erzurum’a yaklaşık 170, bağlı olduğu ilçe olan İspir‘e ise 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Konum olarak Rize sınırında yer alması sebebiyle Rize’ye de oldukça yakın. Rize merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafede.

Erzurum Yedigöller arası kaç km?

Erzurum‘a 115 km, Rize merkezden 125 km uzaklıkta yer alan Yedigöller‘e, Çayırözü köyünden 21 kilometrelik stabilize yolla ulaşılabilir.

Anzer Balı hangi hastalığa iyi gelir?

Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça güçlü antioksidan özelliği taşır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok hastalıktan korunmayı sağlar.

Anzer balının fiyatı ne kadar?

İki yıldır Anzer balı fiyatında herhangi bir artış yapılmamıştı. Bu bağlamda ülkemizdeki ekonomik durumu ve üreticimizin de yapmış olduğu masrafları göz önüne alarak Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 TL olarak belirlenmiştir. 2021 ve 2022 sezonunda Anzer ballarımız bin 200 TL’den satışa sunulacaktır” dedi.