Patron türkçe ne demek?

Patron yabancı sözcük mü?

Fransızca patron “1. peder, baba, ağa, pir, gemi kaptanı [esk.], işyeri sahibi, 2. kopyası alınan kitabın aslı” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Geç Latince aynı anlama gelen patronus sözcüğünden evrilmiştir.

Patron ingilizcede ne demektir?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim sopa, baston. rubber baton: kauçuk sopa/çomak, matrak.

Ufaklığın anlamı ne?

i. 1. Ufak olma durumu. 2. Bozuk para, bozukluk: Beş bin kuruşluk bir senet, iki inci, yüz para ufaklık bulunan bir kese kaybolmuştur (Ahmet Râsim).

Patron Türkçe mi?

Patron kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Patron, Fransızca dilinden Türkçe‘mize geçmiştir.

Boss patron ne demek?

patron. Bir kuruluşta, bir iş yerinde makam bakımından yetkili kimse. Sözü geçen paralı kimse.

Oyunlarda BOSS ne demek?

Boss ya da bölüm sonu canavarı, video oyunlarında önemli bir bilgisayar kontrollü düşmandır. Boss savaşları genellikle oyunun belirli bir bölümünün doruğunda, genellikle bir seviye veya aşama sonunda veya belirli bir hedefi korurken görülür.

Bass ne demek?

Ingilizce-Türkçe Çeviri Müzik bas, baso, kalın (ses). bass voice. pes perdeden/perdeli. kalın sesli (şarkıcı, müzik aleti vb.).

Boss un açılımı nedir?

türkçe karşılığı patron olan, ingilizce bir sözcük olduğunu belirtmeliyim.

Hugo Boss ne anlama gelir?

Hugo boss, 1924 yılında Almanya’da kurulan bir hazır giyim firmasıdır.

Bass müzik ne demek?

Bas, düşük frekanslı sesleri ve aralığı tanımlar. Müzik bestelerinde baslar armoninin en düşük bölümleridir.

Kulaklıkta bas ne demek?

10 Hz – 20.000 Hz: Bass sesli kulaklık. 15 Hz – 22.000 Hz: İdeal sesli kulaklık.

BOSS ne demek oyun?

Boss ya da bölüm sonu canavarı, video oyunlarında önemli bir bilgisayar kontrollü düşmandır. Boss savaşları genellikle oyunun belirli bir bölümünün doruğunda, genellikle bir seviye veya aşama sonunda veya belirli bir hedefi korurken görülür.

Hugo Boss nasıl bir marka?

Hugo Boss AG, erkek ve kadın giyim konusunda uzmanlaşmış, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Metzingen kasabası merkezli halka açık hazır giyim üreticisidir. İsmini, kurucusu olduğu moda tasarımcısı Hugo Boss‘dan almıştır. Hugo Boss‘un şu anda 110 ülkede en az 6100 satış noktası vardır.

Bass hangi müzik?

Günümüz müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarından biridir. Bas gitar yoğun olarak Rock, Metal, Caz, Blues, Funk, Punk ve R&B gibi müzik türlerinde kullanılır. İlk olarak Fender tarafından 1950’li yılların başlarında Fender Precision Bass modeliyle üretilmiştir.

Bas nedir ne işe yarar?

Genelde düşük frekanstaki sesleri çoğaltmak, daha net hale getirmek için kullanılır. Düşük frekans söz konusu olduğu zaman özellikle bass sistemine değerlendirildiğini söylemek mümkün. Bu sayede duyulması zor olan birçok farklı ses çok daha net ve güçlü şekilde duyulacak noktaya ulaştırılır.