Mesele eş anlamlı nedir?

Mesele eş sesli midir?

Mesele kelimesinin anlamlısı sorundur. Sorun, bir problemi anlatmak için kullanılan kelimelerden bir tanesidir ve mesele ile aynı anlamı taşımaktadır. Aynı zamanda mesele kelimesinin anlamlısı olarak problem ve konu da söylenebilir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Mesele sorun eş mi zıt mı?

Sorun Zıt Anlamlısı Sorun, TDK sözlüğünde sıkıntı veren durum şeklinde açıklanmaktadır. Bu bağlamda çözüme ihtiyaç duyulan her türlü mesele ve problem, sorun olarak nitelendirilmektedir.

Gülünçün eş anlamlısı ne?

TDK üzerinden ele alındığı zaman komik kelimesine karşılık, ‘gülünç’ sözcüğü eş anlamlı olarak denk gelmektedir.

Mesele yerine ne kullanılır?

Mesele kelimesinin eş anlamlısı sorun, problem, sıkıntı ve konu kelimeleridir. Bu kelimeler mesele kelimesi yerine metin belgelerinde rahatlıkla kullanılabilir. Mesele kelimesinin en yaygın kullanılan eş anlamlısı ise sorun kelimesidir. Mesele sözcüğünün en anlamlısı sorun, konu, problem ve sıkıntı sözcükleridir.

Mesele ne demek TDK?

Mesele sözcüğü genellikle sorun anlamlarında kullanılıyor. Pek çok birey sorun anlamı dışında iş anlamlında da kullanabiliyor. TDK‘ya göre güç anlamında da kullanılan bir kelime türüdür.

Eş anlamlı kelimeler nedir 3 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimeler olarak bilinmektedir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilir çünkü aynı anlama gelmektedirler. Diğer bir değişle aynı varlığı, nesneyi veya kavramı gösteren sözcükler eş anlamlı kelime olarak bilinir.

Kimse eş anlamlısı nedir?

Kimse kelimesinin eş anlamlıları, şahıs, kişi, insan, nefer kelimeleridir. Kimse Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kimse kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimeler, şahıs, kişi, nefer ve insan kelimeleridir.

Sorun zıt anlamlısı var mı?

Sorun kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük ‘çözüm’ kelimesidir.

Sorun sorun kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Sorunun Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler Sorun kelimesinin zıt anlamlısı Çözüm kelimesidir.

Ananın ananın eş anlamlısı nedir?

Anne kelimesinin eş anlamlısı olarak ana kelimesi öncelikli olarak tercih ediliyor. Bu kelimenin yanı sıra valide kelimesi de büyük oranda kullanılıyor. Anne kelimesinin eş anlamlıları arasında kocakarı, nene ya da aba kelimeleri de kullanılabiliyor.

Sual kelimesinin eş anlamı nedir?

Sual Eş Anlamlısı Sual kelimesi ile soru kelimesi yakın anlam, anlamdaş veya eş anlamlı kelimelerdir. Gündelik yaşamda daha çok soru kelimesi kullanılsa da eş anlamı olan sual kelimesi de bu kelime yerine kullanılabilir.

Orjinal yerine ne kullanılabilir?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız benzersiz kelimesi de özgün ve orijinal sözcükleri ile eş anlamlıdır. Bu kelime ”eşi benzeri yok” şeklinde de kullanılır.

Birçok yerine ne kullanılır?

Çok kelimesi eski Türkçe kökenli bir sözcük olmakla beraber bu kelimeyi eski Türkler de oldukça kullanmaktaydı. Aynı zamanda çok kelimesinin yerine gelebilecek aşırı, bol, birçok, pek gibi kelimeler vardır.

Mevzu ne demek türkçe anlamı?

Mevzu var ne demek? Ele alınan, incelenen, üzerinde durulan mesele, konu.