Salçalı köfteli çorba nasıl yapılır?

Köfteli çorba nasıl yapılır?

Köfteli çorba tarifi de un çorbasını andıran arzuya göre haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve erişte çeşitleriyle çeşnilendirilebilen içerisinde mini mini köftelerin yer aldığı bir çorba çeşidi. Baharatlar, Sıcak su ilavesiyle tıngır mıngır kaynıyor. Unlanmış köfteler eklenip kaynar suda pişmeye bırakılıyor.

Sulu Salcali köfte nasıl yapılır?

Tencerede sıvı yağ salça domates püresini karıştırıp biraz pişirelim. Patates ev havucu küp küp doğrayalım. Salçaya edip karıştıralım 6 bardak kadar su koyup havuç ve patatesleri pişirelim. Yarı yarıyıl piştiği zaman köfteleri ilave edelim.

Terbiyeli Köfteli Çorba nasıl yapılır?

Tencereye 2 litre su ilave ederek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra hazırladığımız köfteleri içerisine alarak köftelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 20 dakika pişirelim. Terbiyesi için uygun bir kabın içerisine un, yumurta ve yoğurdu alalım, tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.

Misket çorbası nasıl yapılır?

Misket köfteli yoğurt çorbası için; bir kaba 100 gr kıyma koyun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan minik parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Diğer tarafta başka çukur bir kaba 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı un koyun.

Yuvalama Çorbası nasıl yapılıyor?

Çorba için et suyunuzu süzerek tencerinize alın, kaynadığında top köftelerinizi atın, 2-3 dk kadar haşlayın. Köfteleriniz haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurdunuzu soğuk suyla ezin,. Yumurta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın. Yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin.

Çorba için misket köfte nasıl yapılır?

Misket Köfte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Köftelik malzeme güzelce yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler şeklinde yapılarak dizilir. Daha sonra tencere ocağa konur ve gene kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan malzemeye köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır.

Sulu köftenin köftesi nasıl hazırlanır?

SULU KÖFTE TARİFİ HAZIRLANIŞI Geniş bir kaba kıymayı alın, üzerine incecik kıyılmış soğanı ve maydanozu ekleyin. Yumurta, köftelik bulguru ekleyin ve yoğurun. Ardından toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz eklenir. Köfteyi iyice yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları yuvarlayın.

Sulu köftenin dağılmaması için ne yapmak gerekir?

Köftelik malzemeleri çok iyi en a 10-15 dk yoğurun. Bu köftelerin pişerken dağılmaması için çok önemli. Köfte harcını üzeri kapalı şekilde buzdolabında bir yarım saat kadar dinlendirin. Harçtan toplar yapıp unlanmış tepside yerleştirip tepsiyi sallayarak unlayın.

Terbiyeli ekşili köfte nasıl yapılır?

Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıklaşmasını sağlayın. Hazırladığınız terbiyeyi kaşık kaşık olacak şekilde tencereye ilave edip ateşten alın. Terbiyeli ekşili köfteyi, tavuk sarma ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ekşili köfte çorbası nasıl yapılır?

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için kıyma, bulgur, pirinç, 1 yumurta ve biraz tuzu bir kapta yoğuralım.
  2. Küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  3. Un serpilmiş tepsiye dizelim ve yuvarlayarak una bulayalım.
  4. Tencereye su alalım.

Leblebiye çorbası nasıl olur?

Tencerede kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı kadar su alıp, yoğurtlu karışıma ilave edin ve güzelce çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışım yani yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar ilave edin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.

Antep yuvalama çorbası nasıl yapılır?

Kuşbaşı doğranmış az yağlı eti tencereye alın ve üzerine 5 bardak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları ekleyerek pişirmeye devam edin. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin.

Yuvalama pirinç unu nasıl yapılır?

Yuvalama nasıl yapılır?

  1. Pirinç ununu yoğurma kabına alın. …
  2. Azar azar su ilave ederek şekil verilecek kıvamda köfte hamuru hazırlayın.
  3. Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın.

Köfteli yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi iyice yoğurup köfteleri hazırlıyoruz. …
  2. Bir yandan suyumuzu kaynatıyoruz.
  3. Yaklaşık 3 litre kaynayan suya biraz tuz ekleyip köfteleri 20 dk kadar pişiriyoruz.
  4. Yoğurt ve unu ayrı bir kapta karıştırıyoruz.

Sulu köfte içine ne konur?

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  1. 200 gr kıyma.
  2. 1 yemek kaşığı un.
  3. 1 yemek kaşığı ince bulgur.
  4. Kimyon, sumak, nane, karabiber, maydanoz vs.
  5. 1 tane yumurta.
  6. 2 tane soğan.
  7. 3 dis sarımsak.
  8. Salça.

23 Şub 2018