Mevlidi Nebi haftasında neler yapılabilir?
Kutlu Doğum Haftası için neler yapılmalı?
Bol bol Kuran-ı Kerim okuyabiliriz. Geceleri kalkıp teheccüd namazı kılıp, iki salat arasında mutlaka kabul olan duamızı yapabiliriz. Kuran okuyup önce Peygamberimiz Muhammet Mustafa’ya ve sonra diğer peygamberlere hediye edebiliriz. O’nun adının anıldığı sohbetlere, etkinliklere katılabilirsiniz.
Mevlid Kandili neden 2 defa?
Mahmut Paşa el-Felekî’nin hesaplaması doğru kabul edilerek miladi takvime göre 20-26 Nisan tarihine sabitlenmiştir. Bu yıldan itibaren hafta içerisinde sempozyum düzenlenmeye başlamıştır. Kutlama Haftası’nın bu tarihe sabitlenmesi ile Muhammed’in doğum günü yılda iki defa kutlanmaya başlamıştır.
Peygamber efendimizin kutlu doğum haftası ne zaman 2021?
2021 Yılı mevlidi nebi 17 Ekim 2021 tarihinde kutlanacak. Mevlid-i Nebi Haftasının teması: “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlendi.
Peygamberimizin doğduğu gün Müslümanlar tarafından ne olarak kutlanır?
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü olarak her yıl Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci’ye bağlayan geceyi Mevlid Kandili olarak idrak edilmektedir.
Peygamber efendimizin doğum gününde ne yapılır?
Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
Kutlu Doğum Haftası neden değişti?
Oysa Türköne, aynı yazısında durumu “İlerleyen yıllarda, Mevlid Kandili kış aylarına tesadüf edince, Kutlu Doğum‘u sabitlemeye karar verdik. Miladî takvime göre nisan ayında bu hafta, Diyanet’in önayak olmasıyla “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan edildi.
Mevlid Kandili neden her sene değişiyor?
Öğrendim ki; Mevlit Kandili, Hicri takvimdeki Rebiülevvel ayının 12. gününün sabahıymış. Bir başka deyişle bu ayın 11. gününü 12. güne bağlayan gece kutlanırmış. Bu gün, bizim kullandığımız Miladi takvimde her yıl değişen karşılığına göre değişiyor haliyle.
20 Nisan Peygamberimizin doğum günü mü?
Muhammed’in doğum günü kabul edilen 20 Nisan tarihinde kutlanır. Yapılan etkinlikler son yıllarda 14-20 Nisan arasında yapılmaktadır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 1989 yılında hicri takvime göre Mevlid kandilinin ardından düzenlenirdi. 1989 yılından sonra ise miladi takvime göre uyarlandı.
Efendimizin kutlu doğum haftası ne zaman?
Kutlu doğum haftası ülkemizde 14-20 nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Peygamberimizin doğduğu zaman dünyanın her tarafını zulüm, cehalet ve inançsızlık kaplamış bir haldeydi.
12 Rebiülevvel de ne oldu?
Bu ayın içinde Mescid-i Nebevî’nin inşasına başlanmıştır. Hz. Peygamber’in âhirete irtihalinin de rebîülevvel ayında olduğu konusunda görüş birliği vardır. Meşhur olan rivayete göre Resûl-i Ekrem 12 Rebîülevvel Pazartesi günü vefat etmiştir.
Peygamber efendimizin doğduğu Rebiülevvel ayının 12 günü her yıl ne Kandili olarak kutlarız?
Peygamberin doğduğu kutlu gün: Mevlid Kandili.
Peygamber efendimizin doğum tarihi nedir?
Doğum tarihi Hindistanlı Müslüman din bilgini Muhammed Hamidullah, Muhammed’in doğum tarihini 12 Rebiülevvel (17 Haziran 569), Mısırlı astronomi bilgini Mahmut Paşa el-Felekî ise 9 Rebiülevvel (20 Nisan 571) olarak hesaplamıştır.
Peygamber efendimizin doğum gününde oruç tutuluyor mu?
Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili’nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur.
Kutlu Doğum Haftası neden kaldırıldı?
İşte, Diyanet teşkilâtı içindeki KRİPTO FETÖCÜLER de, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif tarihini bahane ederek, gerçekte Fethullah Gülen’in doğumunu kutluyorlardı. 15 Temmuz 2016 tarihinde akim kalan FETÖ kıyamından sonra, Kutlu Doğum Haftası adı altında düzenlenen etkinlikler de rafa kaldırıldı.
Peygamber efendimizin doğum tarihi neden değişiyor?
… Her yıl Mevlid Kandili farklı bir tarihe denk geliyor, ancak millet Peygamber Efendimizin doğum gününü nisan ayında kutluyordu. Bir süre sonra Kutlu Doğum Haftası’nın son gününün FETÖ elebaşı Gülen’in doğum tarihi ile çakıştığı fark edildi. (27 Nisan 1941) Görünürde Peygamberimizin doğum günü kutlanıyordu.