Maya takvimi kehanetleri nelerdir?

Maya Kehanetleri Nedir?

Kehanete göre, Mayalar‘ın yaradılış ve savaş tanrısı Bolon Yokte, Tortuguero kentindeki bir tapınakta hüküm sürmek için Dünya’ya dönecek. Gronemeyer, “Yaradılış gününün yansıması olarak gördükleri 21 Aralık 2012 tarihinin, Mayalar için sembolik bir değeri vardı. Bu tarih, gizemli tanrıların dönüşünü simgeliyor” dedi.

Maya uygarlığının matematik çalışmaları nelerdir?

Mayalar yaşadıkları döneme göre sahip oldukları medeniyet seviyesi hayrete düşürmüştür. Matematikte dört işlemi, yüzdeyi, sonsuzluk kavramını ilk kullanan toplumdur. Mayalılar yirmilik sisteme dayanan bir sayı sistemi geliştirmişler. Bir Dot (nokta) 1 için ve bir Bar (çizgi) 5 için kullanılıyordu.

Maya kıyameti nedir?

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzlerce insan, cuma günü kopacağına inandıkları kıyamete hazırlandı. 21 Aralık tarihinin, Maya takviminde bir dönemin bitişine işaret ettiğine inanılıyordu.

Mayalar hangi takvimi kullandı?

Mayalar iki ayrı takvim kullandı: haab ve tzolk’in. Tzolkin’in 260 günü vardır. 20 adlandırılmış gün ve 13 sayıdan oluşur ve her bir ad ve sayı en az bir defa sayılır. Mayalar, tarım mevsimlerine rehberlik etmek. dini törenlerin zamanlamasını dikte etmek için bugün hala bu iki takvimi kullanıyor.

Mayalar dunyanin seklinin nasil oldugunu dusunuyorlar mi?

Dünyanın şekli ile ilgili düşüncelerden bazıları şunlardır: Babiller ise, dünyanın denizde yüzen bir tepsiye benzediğini düşünürlerdi. Mayalar, dünyayı yüzen bir timsah olarak düşünürlerdi. Eski Hititliler, Okyanusta yüzen dev bir kaplumbağanın üstündeki dört filin taşıdığı yarım küre şeklinde düşünürlerdi.

2012 de kıyamet nerede kopmayacak?

Köy, kendilerini “Mavi Enerji Grubu” olarak adlandıran bir grubun 21 Aralık 2012‘de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline geldi.

Mayalar ne buldu?

Mayalar eski uygarlıklar içerisinde en gelişmiş yazı sistemine sahip uygarlıktı. Binalar da dahil buldukları her şeyin üzerine yazı yazmaktaydılar.

Maya takvimine göre kıyamet günü ne zaman?

22 ŞUBAT’I İŞARET EDİYORLAR Ragnorak kehanetlerinde dünyanın ve insanlığın sonunun 22 Şubat tarihinde geleceği söylenir. Kesin olarak hangi yıl olduğu bilmese de 22 Şubat’ın dünyanın son günü olacağına inananların anlattığı kıyamet senaryosu şöyle: Güneş ve ay tutulacak.

21 Aralık 2012 kıyamet neden kopmadı?

Bilim insanları, antik Maya uygarlığından kalan tapınak kalıntıları üzerinde yaptıkları kimyasal analizlerle ulaştıkları tarihlere dayanarak, 21 Aralık 2012‘de sona eren Haab takviminin bitiş tarihinin doğru olduğunu teyit etti.

Mayalar dünya hakkında ne düşünmüş?

Mayalar, dünyayı yüzen bir timsah olarak düşünürlerdi. Eski Hititliler, Okyanusta yüzen dev bir kaplumbağanın üstündeki dört filin taşıdığı yarım küre şeklinde düşünürlerdi. İlk Yunan Düşünürler, dünyanın etrafını nehrin çevrelediği düz bir tepsi şeklinde düşünürlerdi.

Mayalar ne zaman yaşadı?

Mayalar ilk yerleşim alanlarını MÖ bin yıllarında kurmuş, MS 600’lü yıllarda ise medeniyetleri doruğa ulaşmıştı. Maya şehirleri Meksika’nın Yucatan yarımadası, Belize ve Guatemala’da yoğunlaşmıştı. Arkeologlar buralarda binlerce yerleşim yeri buldu.

Şirince köyü neden kıyametten etkilenmeyecek?

SIR MARDUK’TA Milattan Önce yaşayan Mayalar’a göre Marduk gezegeni, 21 Aralık’ta dünyaya çarparak kıyamete yol açacak. Ancak kendilerini ‘Mavi Enerji Grubu’ olarak tanıtan topluluğa göre kıyametten Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü etkilenmeyecek.

2012 kıyamet koptu mu?

sonra bir şey olmayınca tarihler aralık 2012ye çekildi ve antik maya takviminin 2012 kış solstisinde sona erişiyle bağlantılandırıldı. dolayısıyla da kıyamet günü 21 aralık 2012 oldu.

Mayalar nasil yok oldu?

İspanyol işgali 1697’de Itzá Mayaları‘nın başkenti Tayasal’ın ve Guatemala’daki Ko’woj Mayaları‘nın başkenti Zacpetén’in alınmasıyla tamamlanmış, son Maya devleti ise 1901’de başkentinin (Chan Santa Cruz) Meksika tarafından işgaliyle ortadan kalkmıştır.

Maya lar Türk mü?

Mayalar kendi dillerine aynı bizim ifademizle Mayanca demektedirler. Maya‘ların Orta Amerika’daki önemli yerleşim yerlerinden olan “Yuka-tan” isminin Türkistan’ın Yok-Tan bölgesinden gelme olduğu anlaşılmıştır. Bu bölge Sümer Türklerinin Mezopotamya’ya göçmeden evvelki yerleşim sahası idi…