Turkcell Holding sahibi kimdir?

Turkcell Türk malı mı?

Temmuz 2000’den bu yana Borsa İstanbul’da ve NYSE’de işlem görmektedir. NYSE’de işlem gören tek Türk şirketidir. Turkcell 1993 yılında anonim şirket olarak kurulmuş, faaliyete 1994 yılında geçmiştir.

Turkcell devletin mı?

Türkiye’nin ilk özel GSM operatörü Turkcell‘in hakim ortağı devlet oldu. Yıllardır gergin genel kurullarla, kâr dağıtımındaki sıkıntılarla gündeme gelen şirkette hakim ortak yüzde 26,02’lik payla artık Varlık Fonu.

Turkcell Hangi Bakanlığa Bağlı?

Turkcell‘li Olmak 27 Nisan 1998’de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalayan Turkcell, müşterilerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak müşteri sayısını da artırarak gelişimini sürdürdü.

Paycell kime ait?

Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi, 2000 yılında yenilikçi ödeme metodları ve fark yaratan kullanıcı deneyimleri ile müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek amacıyla kurulmuştur.

Turkcell kime devredildi?

Haziran 2020’de Turkcell‘in dolaylı en büyük ortağı konumunda olan Telia Company, %24,02 oranındaki dolaylı hissesini 530 Milyon Dolar’a Türkiye Varlık Fonu’na ve LetterOne’ın kurdugu IMTIS Holdings’e sattı. Çukurova Holding ise %13.76 dolaylı rehinli hissesini 1.61 Milyar Dolar’a Türkiye Varlık Fonu’na sattı.

Turkcell hangi kuruma bağlı?

Turkcell‘de hakim ortak yüzde 51’lik paya sahip olan Turkcell Holding. Yani Rus ortak Alfa Telekom, İsveçli ortak Sonera ve Türk ortak Çukurova Grubu Şirketleri Turkcell‘i Turkcell Holding üzerinden yönetiyor. Bunun dışında halka açık paylarda hisse sahibi olan Citibank yüzde 7.44 oranında hisseye sahip.

Operatörler Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.

Telefon operatörleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye’nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. 2813 sayılı, 5 Nisan 1983 tarihli Telsiz Kanunu’nda değişiklik yapan 27 Ocak 2000 tarihli, 4502 sayılı kanun ile “Telekomünikasyon Kurumu” kurulmuştur.

Paycell kart hangi bankaya ait?

Banka olarak “Denizbank A.Ş (134)” seçilir. Şehir olarak “İstanbul” seçilir. Şube olarak “PAYCELL (3276)” seçilir. Alıcı adı kısmına yükleme yapılan Paycell Kart sahibinin ad ve soyadı girilir.

0850 622 60 60 nereye ait?

Turkcell müşteri hizmetleri 0850 622 60 60 No.

Turkcell sahibi kim ve nereli?

Turkcell‘in hisselerinin %26,2’si TVK Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yat. San. ve Tic. A.Ş’ye, %19.8’i ise Rusya uyruklu iş adamı Mikhail Maratovich Fridman tarafından kurulan LetterOne Holdings S.A’ya ve IMTIS Holdings SARL’ye aittir.

Turkcell kime ait?

Turkcell hisselerinin doğrudan ve dolaylı payları dikkate alındığında ortaya çıkan ortaklık yapısını, Çukurova Grubu (%27,05), Sonera Holding (%37,09), Halka Açık (%17,59), Alfa Telekom (%13,22) M.V. Grup (%6,04) ve diğer ortaklar (%0,01) oluşturmaktadır.

Turkcell hangi ülkelerde faaliyet göstermektedir?

Lifecell’in dijital servisleri Türkiye’de Turkcell, KKTC’de Kuzey Kıbrıs Turkcell, Belarus’ta BeST, Ukrayna’da Lifecell, Almanya’da Lifecell Europe ve Moldova’da Moldcell’in ardından Arnavutluk’ta ALB Telecom, Nepal’de CG Corp Global, Karayipler’de ise Digicel ile birlikte 39 ülkede kullanılmaya başlanacak.

Telefon operatörleri kime şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

GSM operatörleri nereye şikayet edilir?

Tüketici Sorunları Derneği – TÜSODER.