Kriter sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Kriter ne demek eş anlamlısı?

Ölçüt, kıstas. Bir yargıya varmak veya değer vermek için başvurulan ilke.

Format eş anlamlısı nedir?

‘Yazı ve simgelerin bilgisayarda kullanılmaya elverişli düzeni, format. ‘ Şeklinde ifade edilir. Sözcüğü daha iyi anlamak için anlamdaş kelimesini iyi bilmemiz gerekir. Biçim eş anlamlısı genel olarak form ve şekil kelimeleridir.

Unsur kelimesinin eş anlamı nedir?

Unsur kelimesi yerine kişiler eleman veya öğe sözcüğünü de kullanabiliyor. Aynı anlamda olan eleman ve unsur kelimeleri, eş anlamlı sözcükler olarak bilinir. Prensip ve faktör kelimeleri de, unsur kelimesinin yerine kullanılabilir.

Global eş anlamlısı nedir?

Global kelimesinin eş anlamlısı olan küresel sözcüğü; küreyle ilgili olan, küreye benzeyen manasına gelir.

Nesnelin zıt anlamlısı nedir?

1. sıfat Nesne ile ilgili, nesneye ilişkin, öznel karşıtı.

Dijital kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Dilimize Latinceden geçmiş olan dijital kelimesinin sözlük anlamı sayısaldır.

Egzersiz eş anlamlısı nedir?

Egzersiz kelimesinin eş anlamlısı Türkçede ‘alıştırma’ olarak öne çıkmaktadır.

Doküman kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu kapsamında ele alındığı vakit bu kelimenin anlamı, ‘Belge’ şeklinde öne çıkıyor. Aynı zamanda evrak olarak da kullanılmakta ve değerlendirilmektedir. Diğer yandan belge ve evrak olarak eş anlamlı sözcük şeklinde de anlatmak mümkün. Doğru yazımı ise bu kelimenin doküman olarak öne çıkıyor.

Unsur ne demek TDK?

1- Bir bütünü oluşturan, bütünden ayrıştırıldığında da kendi başına anlam taşıyan parça, unsur. 2- Başka şeylerin kendisinden türediği ilk madde, ilke, unsur.

Ödev kelimesinin eş anlamı nedir?

Ödev kelimesinin Türk Dil Kurumundaki eş anlamlısı ‘görev’ ya da ‘vazife’ şeklinde geçmektedir.

Globalleşen dünyada ne demek?

Globalleşme anlamı ne? Globalleşme, ülkeler arası bağlantıları ifade etmektedir. … Globalleşen dünyada ülkeler arası ekonomiler ve diğer dinamikler karşılıklı olarak etkileşim halindedir. Kültürel ve siyasi yakınlaşmalar da globalleşme kapsamına girmektedir.

Imitasyon eş anlamlısı nedir?

imitasyon kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : taklit.

Otur kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Oturmak zıt anlamlısı Kalkmak olarak karşımıza çıkar. Anlam olarak da tam karşıt anlamlı olan kelime Kalkmak kelimesidir. Aynı zamanda oturmak eyleminin karşıtı da kalkmak eylemidir ve bundan dolayı da bu iki kelime zıt anlamlı kelimeler olarak kabul edilir.

Zıt anlamlı mı?

Anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere zıt anlamlı kelimeler denir. Zıt anlamlı kelimeler bir diğer ifadeyle karşıt anlamlı sözcükler olarak tanımlanır. Günlük yaşantımızda sıkça kullanılan zıt anlamlı sözcükler, birbirinin tam aksi durumu ifade etmektedir.

Doğal kelimesinin zıt anlamı nedir?

Doğal sözcüğünün zıt anlamlısı olan kelimesi ise yapay sözcüğüdür. Yapay sözcüğünün ayrıntılarını aşağıda detaylandırdık.