Yavuz Sultan Selim Köprüsü ihalesini kim aldı?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hangi firma yaptı?

Yap-İşlet-Devret Modeli kapsamında gerçekleştirilmekte olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük yatırım+İşletme süresiyle IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Astaldi S.P.A. ortaklığı tarafından devam etmektedir.

3 köprü inşaatını kim yaptı?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyulu’nu, IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu inşa etti. Köprü, 2016 yılının ikinci yarısında hizmete sunuldu. İşletme aşamasında ortaklık yapısında önemli bir değişiklik yaşandı. İtalyan Astaldi, bir süre önce hisselerini IC İçtaş’a devretti ve projeden çekildi.

Üçüncü köprü ihalesini kim kazandı?

İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprü ihalesini İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi Ortak Girişim Grubu kazandı.

Kuzey Marmara Otoyolu ne zaman devredilecek?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, YİD modeliyle yapılan altyapı projelerindeki son durumu ve ne zaman devlete geçeceklerini açıkladı. Buna göre Osmangazi Köprüsü 2035, Kuzey Marmara Otoyolu‘nun işletmesi 2030’da kamuya devredilecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hisseleri kimin?

En erken nisan ayında imzası atılabilecek olan anlaşma, China Merchants Group Ltd. çatısı altındaki altı kurumun Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının işletmesinde yüzde 51 hissenin 688,5 milyon dolara satın almasını öngörüyor. IC Yatırım Holding kalan yüzde 49 hissenin sahibi olacak.

Yavuz Sultan Köprüsü kaç yıl işletilecek?

“Yap, işlet, devret’ modeli ile gerçekleştirilecek projenin işletmesi, yatırım süresi dahil olmak üzere, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile ICA tarafından üstlenilecek.

Köprülerin İşletme hakkı kimde?

Köprü ve otoyolların 25 senelik kullanım hakkı 5.72 milyar dolara Koç ve Ülker grubunun oldu. İNTERNETHABER – Son yılların en büyük ihalesi gerçekleşti. Dev ihaleyle 8 otoyol ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin işletim hakkı 25 yıllığına satıldı.

3 boğaz köprüsü kaç yıllığına kiralandı?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

3 köprü kaç yıl sonra devlete geçecek?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü kim işletiyor?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü
Konum İstanbul, Türkiye
Tasarım Freeman, Fox and Partners, BOTEK Boğaziçi Teknik Müşavirlik A.Ş.
Türü Asma köprü
Malzeme Çelik

Kuzey Marmara ne zaman devlete geçecek?

Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü’nün de dâhil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletme süresi 7 yıl 8 ay. 2016 yılında hizmete açılan Otoyolun tamamen kamuya devri 2 Ağustos 2024’te gerçekleşecek. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu Yap işlet devret kaç yıl?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu‘nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

ICA nin sahibi kim?

Ülkemizde ve uluslararası arenada dev projeleri başarıyla yürüten İçtaş İnşaat ile dünyanın sayılı inşaat şirketleri arasında yer alan Astaldi’nin güçlerini birleştirerek kurdukları ICA, imkansız görülen projeleri, çağdaş mühendislik tekniklerinin sınırlarını zorlayarak, sahip olduğu uluslararası tecrübe ile hayata …

Yapılan köprüler kaç yıllığına özelleştirildi?

Sözleşmeye göre köprü ve otoyolların işletim süresi 22 yıl 4 ay. Bu sürenin 7 yılı “yapım süreci” olarak tanımlandı. İşletmeci firma inşaatı, 7 yıldan önce bitirdiğinde sözleşme gereği artan süre işletme süresi olan 22 yıl 4 aya eklenecekti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yap işlet devret kaç yıl?

Köprü temeli 29 Mayıs 2013’de atıldı. 10 yıl 3 ay ekleyelim üzerine (10 gün bizden): 2023/29 Mayıs 10 yıl eder +3 ay daha eklediğimizde 2023/29 Ağustos tarihinde köprü artık devletin olması gerekiyor.