Kod adı Yeşil kitabı ne anlatıyor?

Kod Yeşil terörist mi?

Ancak istihbarat birimlerinin kamuoyuyla pek de paylaşmadığı kanıya göre, aslında Yeşil tek bir kişinin değil, birden fazla görevlinin kullandığı ortak kod adı. Mahmut Yıldırım ise Yeşil kod adıyla dolaşan bir tetikçi.

Kod adı Yeşil nedir?

Susurluk kazasının ardından ondan haber alan olmadı. Birçok faili meçhul cinayetin tetikçisi olarak gösterildi. 1996’dan beri haber alınamayan JİTEM tetikçisi ‘Yeşilkod adlı Mahmut Yıldırım, derin devletin “kara kutusu” olarak biliniyor.

Mahmut Yıldırım ne zaman kayboldu?

Yazar Musa Anter’in 1992’de Diyarbakır’da öldürülmesi ve AK Parti’li Orhan Miroğlu’nun yaralanmasına ilişkin görülen davada, tanık sıfatıyla bilgisine başvurulan MİT görevlisi H.K., ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım ile kaybolduğu söylenen 29 Kasım 1996’dan sonraki hafta telefonla görüştüğünü; ancak o günden bugüne …

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım yaşıyor mu?

Konuşmacılardan İsmail Hakkı Pekin, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım‘ın yaşadığını, amansız bir hastalıkla mücadele ettiği yolunda “duyum” aldığını söyledi.

Mahmut Yıldırım kaç yaşında?

68 yaşında (3 Mayıs 1953)Mahmut Yıldırım / Yaş

Mahmut Yıldırım kaç çocuğu var?

Nuray Yıldırım
Murat Yıldırım
Mahmut Yıldırım/Çocukları

Kod Yeşil Kürt mü?

Mahmut Yıldırım ya da bilinen ismiyle Yeşil veya Ahmet Demir (d. 3 Mayıs 1953, Yenidal, Solhan, Bingöl), Zaza asıllı kontrgerilla.

Mahmut Yıldırım ne iş yapar?

CasusMahmut Yıldırım / Mesleği

JİTEM hala var mı?

JİTEM’in varlığı devlet kurumları tarafından uzun süre doğrulanmamış olsa da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın JİTEM ile ilgili başlattığı soruşturmada devlet, JİTEM’in var olduğunu resmen kabul etmiştir.

Kod Yeşil ne zaman kayboldu?

Yeşilkod adlı Mahmut Yıldırım, Susurluk kazasının meydana geldiği 3 Kasım 1996 yılından bu yana kayıp.

Yeşil Mahmut Yıldırım kimdir?

Hayatı 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılmıştır ve sonrasında MİT’in bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Dört yıl sonra farklı bir göreve soyunup, farklı bir isimle anılmaya başladı. Operasyonlarda PKK’lı gibi giyinen Mahmut Yıldırım, güvenlik görevlilerince ayırt edilebilmek için ‘yeşil fular’ takıyordu.

Yeşilin kaç çocuğu var?

Nuray Yıldırım
Murat Yıldırım
Mahmut Yıldırım/Çocukları

Yeşil Kürt mü?

Mahmut Yıldırım ya da bilinen ismiyle Yeşil veya Ahmet Demir (d. 3 Mayıs 1953, Yenidal, Solhan, Bingöl), Zaza asıllı kontrgerilla.

Yeşil Elazığlı mı?

1953 yılında Bingöl’de doğan ve daha sonra uzun yıllar boyunca Elazığ‘da yaşayan “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın yaşadığı iddia edildi. Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, ‘Yeşil‘ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını ve kanser hastası olduğunu bildiğini söyledi.

Jandarma Tem nedir?

Her türlü terör suçunun önlenmesi, izlenmesi ve araştırılması ile suç unsurlarının bu suçları işleme olanaklarının ortadan kaldırılması maksadıyla; gerekli tedbirleri almak, adli ve mülki makamların emir ve talimatlarıyla operasyonlar düzenlemek veya düzenletmek.