Kayseri Gesi Bağları nerede?

Kayseri Gesi Bağları hangi ilçeye bağlı?

Gesi Nerede ve Hangi İlçeye Bağlı? Gesi Kayseri ilinde yer almakta olup, Gesi Melikgazi ilçesine bağlıdır.

Gesi hangi ilcede?

Gesi veya eski adıyla Bahçeli, Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.

Gesi Bağları kime yazılmış?

Gesi Bağları,” Muzaffer Sarısözen’in derlediği, Ahmet Gazi Ayhan, Selda Bağcan, Barış Manço’nun sesiyle hafızalara kazınan hüzünlü türkünün adıydı. Bu türküye konu olan Gesi, Kayseri merkezine 18 kilometre uzaklıkta.

Gesi Bağları neden yazılmıştır?

Gesi Bağları Kayseri yöresine aittir. Evlendikten sonra aile özlemi çeken bir kızın hikayesi anlatılmaktadır. Kayseri ilinin Gesi ilçesine gelin giden kızın buruk hikayesi bu yörede yaşanmıştır.

Ildem Melikgazi mi Kocasinan mı?

İldem Cumhuriyet veya eski adıyla Cumhuriyet, Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kayseri Melikgazi hangi semtte?

Melikgazi, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde bulunan Kayseri ilinin yaklaşık 537.000 nüfuslu bir ilçesidir. Melikgazi ilçesi, Kayserinin ilçelerinden kuzeyinde Kocasinan, doğusunda Bünyan, güneydoğusunda Talas, güneybatısında Hacılar ve batısında da İncesu ilçeleriyle komşudur.

Gesi Bağları nerenin yöresi?

Gesi Bağları, Kayseri’nin Gesi beldesi kökenli olduğu düşünülen türkü. Garbis Bakırcıyan, Udi Bogos, Refik Başaran, Nezahat Bayram, Nida Tüfekçi, Yıldız Ayhan, Müzeyyen Senar, Hacer Buluş, Nebahat Yıldız gibi sanatçılar tarafından seslendirildi. Barış Manço ve Selda Bağcan bu türküyü yorumlamıştır.

Gesi Bağları nerede?

Nasıl Gidilir: Gesi Bağları, Kayseri’nin yaklaşık 18 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Kayseri-Sivas yolu takip edildiğinde, Kayseri çıkışından yaklaşık 12 kilometre sonra sağdan ayrılan 6 kilometrelik yol ile Gesi‘ye ulaşılır.

Gesi Bağları hikayesi nedir kısaca?

Kayseri’nin Gesi köyünde yaşayan bir genç kız, evlilik çağına geldiğinde, onu istemeye gelenler uzak köyden bir aile olarak genç kıza talip olurlar. Genç kız ve genç erkek birbirlerini sever ve evlenir. Genç kız, uzak yere gelin gittiği için hüzünlenir. Gelin gittiği köyde, annesinden uzakta yaşamaya alışamaz.

Gesi Bağları Türküsünü ilk kim söyledi?

Türkü ülke çapında ilk defa saz üstadı Ahmet Gazi Ayhan tarafından tanıtılmış, eşi Yıldız Ayhan da bu türküyü TRT’de seslendirmiştir. Türküyü Batı enstrümanlarıyla düzenleyerek ilk defa seslendiren ise Barış Manço oldu ve “Gesi Bağları” sanatçının en sevilen şarkıları arasında yerini aldı.

Çanakkale içinde vurdular beni neden yazıldı?

Türk tarihi açısından büyük önem taşıyan günlerin başında gelen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin türküsü bir mektuptan esinlenerek yazılmıştır. Mektubun sahibi ise ‘Çanakkale Şanlı Tarihine Bir Bakış’ adlı kitabın yazarı Emrullah Nutku’nun kardeşi Seyfullah’tır.

Ordunun Dereleri türküsünün hikayesi nedir?

Yıllar yıllar önce Ordu’nun uzak köylerinden birinde iki genç yaşarmış . Maddi durumu iyi olan Mehmet, maddi durumu onun kadar iyi olmayan genç kıza yani Hacer’e aşık olmuş. Genç kız o kadar güzelmiş ki, Mehmet’in aklını başından almış .

Melikgazi Askerlik şubesi Nerede?

Melikgazi Askerlik Şubesi

Askerlik Şube: Melikgazi Askerlik Şubesi
Telefon Numarası: 0352 336 42 78
Faks: 0352 320 46 10
Adres: Hacı Saki Mah. Osman Kavuncu Bul. No:40-A Melikgazi / Kayseri
Web Sitesi: http://www.asal.msb.gov.tr

Kayseri Karpuzatan hangi mahallede?

Karpuz Atan Caddesi Posta Kodu 38170 Oymaağaç Mh.

Kayseri Melikgazi ilçesi nerede?

Melikgazi, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde bulunan Kayseri ilinin yaklaşık 537.000 nüfuslu bir ilçesidir. Melikgazi ilçesi, Kayserinin ilçelerinden kuzeyinde Kocasinan, doğusunda Bünyan, güneydoğusunda Talas, güneybatısında Hacılar ve batısında da İncesu ilçeleriyle komşudur.