Patlıcan Sulaması nasıl yapılır?

Patlıcanın verimi nasıl artırılır?

Patlıcan tohumu gübrelemeyi çok sevmektedir. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4 veya 6 ton ahır gübresi verilmesi gerekmektedir. Diğer yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübreler verilmesi gerekmektedir. Ancak, yarısı dikim esnasında verilmesi gerekmektedir.

Patlıcan en çok hangi gübreyi sever?

Gübreleme : Patlıcanlar gübreyi çok sever. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4-6 ton hesabı ile iyi vasıflı, yanmış ahır gübresi ve yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübrenin yarısı dikim esnasında, azotlu gübrenin ikinci yarısı ise ilk sulamadan önce verilmelidir.

Patlıcan fidesi nasıl sulanır?

Patlıcan suyu ve rutubeti sevmektedir. Ancak, fide dikimden ilk can suyundan sonra 10 veya 15 gün su verilmemesi gerekmektedir. Daha sonra, bitki isteğine göre su verilmektedir. Yetiştirme döneminde, 7 günde bir sulanması faydalı olmaktadır.

Patlıcan fidelerinin arası ne kadar olmalı?

Fideleri, fidanlıkta oldukları derinlikte dikmek önemlidir. Üreticiler patlıcanları tek veya çift sıra halinde dikerler. Tek sıra dikimde yaygın olarak bitkiler arasında mesafe 0,4 ila 0,8 m ve sıralar arasındaki mesafe ise 1,2 ila 1,5 metredir.

Patlıcan kac gunde bir Sulanir?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

En iyi patlıcan nasıl yetiştirilir?

Topraktaki EC’nin 2.5 mS derecenin altında olması gerekiyor. Patlıcan yetiştiriciliği, derin, geçirgen, organik madde yönünden zengin, besin açısından sorun yaşamayan topraklarda rahatlıkla yapılabiliyor. Tınlı, tınlı-kumlu ve pH derecede 6-6.7 aralığında olan topraklar tercih ediliyor.

Patlıcan nasıl gübrelenir?

Damla sulama ile gübre kullanımına başlamadan önce, fide dikim döneminde dekara 40 kg 15-‐15-‐15+Zn veya dekara 30 kg 10-‐20-‐20+Zn Süpergold Kompoze gübresi taban gübre olarak verilip toprağın 15-‐20 cm derinliğine karıştırılır. Taban gübresi hayvan gübreleri ile birlikte de uygulanabilir.

Patlıcan fidesi neden büyümez?

Patlıcanın büyümesi ve gelişmesi için organik maddece zengin, pH 6-7 arasında, iyi drene olan, verimli kumlu tınlı topraklar tercih edilmelidir. pH topraktaki besin maddesi alınabilirliği ile yakından ilişkili olduğu için toprak pH’sının yüksek veya düşük olması verim düşüklüğüne neden olabilir.

Patlıcan fideleri kaç günde bir sulanır?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

1 patlıcan fidesi kaç kilo verir?

VERİM: Bitki başına 10-30 arasında meyve alınır. Dekara verim 2-13 ton arasındadır.

Patlıcan ne zaman budanır?

Bitkiler hasat sonuna geldikleri zaman genellikle hasat süresini uzatmak amacıyla, gelişmeleri duraklamış olan patlıcan bitkileri 2 veya 3 yaprak üzerinden budanmaktadır.

Patlıcan hangi aylarda yetişir?

Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilen patlıcan, bu aylarda da pazarlarda ve marketlerde satışa sunulur. Yaz mevsimi boyunca hasat edilen patlıcan sonbahar mevsiminde de hasat edilmeye devam edilir. Yaz mevsiminin başından sonbaharın sonuna kadar hem taze hem güzel patlıcan bulmanız mümkündür.

Patlıcan Biber kaç günde bir sulanır?

Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Patlıcan kaç günde bir sulanmalı?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Patlıcan budanır mı?

Patlıcan bitkisinde budama işlemi yetiştirilme şekline göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle açıkta yapılan patlıcan yetiştiriciliğinde budama işlemi çok fazla uygulanmamaktadır. Ancak sera koşullarında yetiştirilen patlıcanlarda, budama işlemi önemli rol oynamaktadır.