Patlıcan tohumu nasıl ayrılır?

Patlıcan tohumu nasıl yetiştirilir?

işlenmiş toprağa patlıcan tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-15 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Patlıcan Tohumu hangi aylarda ekilir?

Patlıcan tohumu ekmek için en ideal dönem ise nisan ve mayıs ayları.

Patlıcan tohumu kaç günde çimlenir?

Patlıcan tohumları, hava ve toprak koşullarına bağlı olarak yaklaşık 8-17 günde çimlenir.

Patlıcan fidesi kaç günde bir sulanır?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Patlıcan Sulaması nasıl yapılır?

Özellikle hasat döneminde, her hasadın ardından sulamayı ihmal etmemelisiniz. Yetişme devresinde ise 7-8 günde bir sulama yapmalısınız. Patlıcan yetiştiriciliği için en uygun sulama yolunun damlama sulama olduğu biliniyor ancak ülkemizde hala masura usulü sulama yaygın kullanılıyor.

Tohumlar kaç günde bir sulanır?

— Can suyu verildikten sonra suyun ıslattığı toprağın üzerine iki avuç kadar ince kuru toprak serpilirse nem daha uzun süre muhafaza edilir. 3 gün sulanmaz, 3-4 gün sonra bir can suyu daha verilir. 1 hafta 10 gün kadar sonra bir su daha verilir.

Fidelik tohum ne zaman ekilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs’a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor.

Hangi ayda hangi sebze tohumu ekilir?

Tohum ekimi Mayıs aylarına doğru sıcak aylarda yapılmalıdır. Tohum ekimi yapılacağı zaman bahçenin uygun derinlikte kazılması gerekir. Toprak beklendikten sonra toprak havalandırılır ve tohum ekimi için hazır bir hale getirilir.

Tohumdan fide kaç günde çıkar?

Fideler tohumların çimlenmesinden itibaren yaklaşık 45 – 50 günde tarlaya ekilecek hale gelirler. Bu ortalama bir süredir.

Patlıcan fidesi neden büyümez?

Patlıcanın büyümesi ve gelişmesi için organik maddece zengin, pH 6-7 arasında, iyi drene olan, verimli kumlu tınlı topraklar tercih edilmelidir. pH topraktaki besin maddesi alınabilirliği ile yakından ilişkili olduğu için toprak pH’sının yüksek veya düşük olması verim düşüklüğüne neden olabilir.

Patlıcan fidesi kaç cm arayla dikilir?

Dikim büyüklüğüne gel- miş fideler dikimden bir gün önce sulanır ve dikilecekleri gün sökü- lüp üretim yerine aktarılır. Dikim aralığı sıra üzeri 50-60 cm, sıra arası 70-100 cm arasında tercih edilir.

Patlıcan Biber kaç günde bir sulanır?

Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Patlıcan fidesi nasıl sulanır?

Patlıcan suyu ve rutubeti sevmektedir. Ancak, fide dikimden ilk can suyundan sonra 10 veya 15 gün su verilmemesi gerekmektedir. Daha sonra, bitki isteğine göre su verilmektedir. Yetiştirme döneminde, 7 günde bir sulanması faydalı olmaktadır.

Yeni ekilen tohum nasıl sulanır?

Tohumları ekmeden önce tohum ekeceğiniz yeri (tohum yatağı) bolca sulayınız ve toprağın suyu çekmesini bekleyiniz. Sonra tohumları ekip hafif bastırdıktan sonra tekrar yağmurlama şeklinde veya fıs fısla sulayınız. Tohum çimlendirme aşamasında sulama suyuna %06 (Bir litreye 6 Gr.)

Tohum kaç günde çıkar?

— Çimlenme sıcaklığı en az 19 derece olmalıdır. İdeal toprak ve çevre sıcaklığı 25 – 30 derece olup 10 – 12 gün içinde çimlenir. — Tohumlar 0,5 – 1 cm derinliğe ekilir.