Miray ne anlama gelir?

Miray ismini koymak günah mı?

Miray isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Miray ismi nadir mi?

Miray ismi Farsça kökenlidir. Kur’an-ı Kerim’de yer almamaktadır. Arap toplumlarında kullanımı yok denecek kadar az olan bir isimdir.

Miray ismi türkiyede kaç kişide var?

Miray ismi Türkiye’de kaç kişide var? Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 46.914 tane Miray ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 994 sırada. Yani Türkiye’de her 7,362 kişiden biri Miray.

Hira Arapça ne demek?

Hira isminin anlamı, arayış eylemi, aramak demektir. İki anlamı da ifade eden Hira ismi Arapça kökenli bir isimdir. Arapçada arayış anlamını ifade eden bu isim Suudi Arabistan’da yer alan bir dağın da adıdır. Bu dağda Peygamber efendimiz (s.a.v)’e ilk ayetler inmiştir.

Miray Kürt ismi mi?

Miray ismi, Farsça kökenlidir. Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır.

Simay ismi kuranda geçiyor mu?

Simay ismi, gümüş kadar güzel olan, gümüş ışığı kadar parlak olan anlamına gelir. Kökeni Türkçe ve Farsçaya dayanan Simay ismi, iki farklı dilin kökeniyle oluşmuştur. Dolayısıyla Simay ismi hem Türkçe hem de Farsça kökenlidir. Simay ismi Kur’an-ı Kerim’de yer almamaktadır.

Miray ismini kimler koyar?

Miray ismi ülkemizde sıklıkla konulan kız çocuk isimlerinden birisidir. Miray ismi kız çocuk dışında erkek çocuklara da konulabilir.

Hira Nur ne anlama gelir?

Hiranur isminin anlamı Mekke’de bulunan Hira Dağı (Cebel-i Nur)’dır. Hz. Muhammed’e ilk vahiy bu dağda bulunurken gelmiştir. Bu anlamının yanında Cebrâil adını taşıyan vahiy meleğini ilk defa bu dağda gerçek haliyle görmüş ve Peygamberler arasında Cebrail meleğini ilk ve tek görmüş olan peygamberdir.

Hera ne anlama geliyor?

Hera, Yunan mitolojisinde Zeus’un eşi ve ablası olan tanrıçadır. Roma’da Juno olarak bilinir. Babası Titanlardan Kronos, annesi Rhea’dır. Olympos tanrıları arasında kraliçe vasfına sahiptir ve Evlilik Kraliçesi olarak anılır.

Miray Japoncada ne demek?

Japonyada baharın geldiğini temsil eden bir çiçek 🙂 Miray Japonca da ‘Çiçek’, Arapca da ‘Yıldız’ demek.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Lavin ismi ‘çığ’ ve ‘heyelan’ anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede ‘güzel’ olarak da bilinir. Karakteristik özellikleri ve telaffuzu hoş bir kelime olduğu için son dönemlerin popüler isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Siz de bu anlamları üzerinden kız çocuğunuza Lavin ismini koyabilirsiniz.

Elisa ne anlama gelir?

Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran’da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya’nın hanımının ismidir.

Milay kuranda geçiyor mu?

Milay ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir.

Esila isminin anlamı ne demek?

Esila, Arapça kökenli bir isimdir. Anlam olarak zamanı ifade eder. Arapça’da ikindi sonrası ve akşam üzeri anlamlarına gelmektedir. Esila ismi, güzelliği ve letafeti temsil etmektedir.

Aysima ismi ne anlama gelir?

Aysima isminin anlamı kelime anlamı da olarak yüzü aydınlık, ay gibi olan anlamında kullanılmaktadır. Bir sıfat olarak kullanılan bu isim, son dönemlerde kız çocukları için oldukça popülerdir. Aysima ismi ayrıca tutkulu, nurlu ve uğulu kimse olarak da kullanılmaktadır.