Kayseri Bünyan kaç tane köyü var?

Kayseri Bünyan kaç köyü var?

Toplam 30 köy bulunmaktadır.

Bünyan nüfusu ne kadar?

Bünyan nüfusu 2021 yılına göre 30.099. Bu nüfus, 17.210 erkek ve 12.889 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: W,18 erkek, B,82 kadındır.

Kayseri Bünyan hangi ilçeye bağlı?

Bünyan, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde bulunan Kayseri ilinin yaklaşık 28.000 nüfuslu bir ilçesidir. Bünyan ilçesi, Kayseri ilçelerinden kuzeyde Sarıoğlan, kuzeydoğuda Akkışla, doğuda Pınarbaşı, güneyde Tomarza ve batıda da Talas, Melikgazi ve Kocasinan ilçeleriyle komşudur.

Bünyanda ne var?

Bünyan’da ormanlık ve koruluk yoktur. Dağlarda kendiliğinden yetişen bodur çalılıklara ve keven bitkisine rastlanmaktadır. Son yıllarda ilçe merkezinde ve köylerde bulunan su boylarında kavak ve söğüt ağaçları dikilmeye başlanmıştır. Bünyan ve köylerinde meyveciliğe yönelik meyve bahçeleri mevcuttur.

Kayseri Bünyan köyü arası kaç km?

Kayseri‘nin 40 km kuzey doğusundadır.

Kayseride Alevi var mı?

Kayseri Alevîleri genellikle Sarız,Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşarlar ama Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğundur. Kayseri genelinde toplamda 30-35 adet Alevî köyü vardır ve bunların 15-16 kadarı Zaza ya da Kürttür. Sarıoğlan Alevi köyleri ise Dersimden gelmelerine karşın Türkmen Alevi köyleridir.

Kayseri Yeşilhisar nüfusu kaç?

Yeşilhisar nüfusu 2021 yılına göre 15.665. Bu nüfus, 7.878 erkek ve 7.787 kadından oluşmaktadır.

Bünyan hangi bölgede?

Bünyan, İç Anadolu Bölgesinin doğusunda yer almaktadır. İlçenin kuzeyinde Sarıoğlan ve Akkışla, güneyinde Tomarza ve Talas, doğusunda Pınarbaşı, batısında Kocasinan ve Melikgazi ilçeleri ile sınırları olup 1.188 km2 (1.188.000 dekar) yüzölçümüne sahiptir.

Bünyan ilçesi nerede?

Bünyan, Kayseri ilinin bir ilçesidir.

Bünyan da ne yapılır?

KAYSERİ BÜNYAN‘DA GEZİLECEK YERLER

  • Bürüngüz Camii.
  • Gülük Camii.
  • Seyyid Burhaneddin Türbesi.
  • Yaman Dede Camii (Panaya Kilisesi)
  • Sırçalı Kümbet.
  • Zeynel Abidin Türbesi.
  • Kayseri Kalesi Ve Surları
  • Kapuzbaşı Şelaleleri.

Kayseri Karatay köyü nereye bağlı?

Kayseri‘nin Bünyan ilçesindeki Elbaşı bucağına bağlı Karadayı köyünde bulunan Karatay Kervansarayı, Kayseri–Malatya Karayolu’nun üzerinde ve Kayseri‘ye 45 km. uzaklıktadır.

Kayserililer Türk mü?

Varsak Türkmenleri, Halaç Türkleri, Ahıska Türkleri, Yörükler, Karapapak Türkleri, Türkmen Alevileri, Yerli Türkler, Erzurum Oltu ve Horosan Göçmeni Türkmenler, Kars Göçmeni Türkmenler, Bulgaristan ve Yunanistan Göçmeni Türkler. Yani Kayseri‘de birçok Türk halkı bir arada yaşamaktadır.

En çok Alevi hangi ilde?

Alevî nüfusu Türkiye’de üçte biri İstanbul bölgesinde yaşayan Alevîler’in daha sonra en yoğun olarak bulundukları yöreler arasında Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Aydın ve Damal şehirleriyle, Orta ve Doğu Anadolu’da yer alan Erzincan, Sivas, Malatya, Tunceli illeri gelmektedir.

Yeşilhisar otobüsleri nereden kalkıyor?

Başlangıç noktanız Kayseri Otogarı konumudur. Eğer otobüs ile Yeşilhisar şehrine gidiyorsanız, Yeşilhisar Otobüs Durağı terminalinde inebilirsiniz.

Özvatan nüfusu kaç?

Özvatan nüfusu 2021 yılına göre 3.800. Bu nüfus, 1.926 erkek ve 1.874 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,68 erkek, %49,32 kadındır.