Ince uzun patlıcan nasıl pişirilir?

Patlıcan Iciyle ne yapabilirim?

Tarifimize geçelim:

  1. Patlıcan içinin iri olanlarını küçültüp tuzlu suda iyice haşlıyoruz, süzgece koyuyoruz.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  3. Salçayı da ekleyip bir iki saniye daha karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Süzülen patlıcan içlerini de ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.

Kaç çeşit patlıcan yemeği var?

“Biz de patlıcanı öyle değerlendirmişiz ki; Osmanlı mutfağında 156 çeşit yemeği yapılıyor. Dolayısıyla patlıcanın reçelinden tutun kızartması, imambayıldı, karnıyarık, beğendili kebap, saksı kebap, o kadar çok çeşidi var.

Patlıcan yemeğine ne kadar su konur?

Patlıcanların üzerine doğranmış biber, domates, damak tadınıza göre tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin.

Patlıcanlı silkme nasıl yapılır?

Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun. …
  2. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. …
  3. İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. …
  4. Maydanozu temizleyip kıyın. …
  5. Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. …
  6. Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin.

18 Eyl 2020

Patlıcan sapları nasıl değerlendirilir?

Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.

Oyulmuş patlıcan içi nasıl saklanır?

Ancak patlıcanı konserve yaparak ya da sirkeli patlıcan yaparak kışın tüketmek mümkün. Bir diğer yöntem ise patlıcanı kurutmak. Patlıcanı hem içi oyulmuş dolmalık şekilde kurutabilir hem de dilimleyerek güneşte bekletebilirsiniz. Kışın bu şekilde kuruttuğunuz patlıcanları afiyetle tüketmeniz mümkün.

Patlıcan yemek çeşitleri nelerdir?

Patlıcan YemekleriPatlıcanlı Yemekler

  • Tavuklu Zade Kebabı
  • Patlıcan Çullama.
  • Macar Kebabı
  • Meftune.
  • İmam Bayıldı
  • Mualla Yemeği.
  • Köfteli Şehzade Kebabı
  • Fırında Porsiyon Musakka.

Patlıcan çeşitleri nelerdir?

Ülkemizde Patlıcan Çeşitleri Şunlardır; Kemer Patlıcanı – Silindirik yapıda, az çekirdekli, beyaz etli, ince kabuklu, sivri uçlu, parlak siyahımsı görünüme sahip patlıcandır. Halkapınar Patlıcanı – Orta boy, koyu mor, uç tarafı sap tarafına göre daha dolgun bir patlıcan türüdür.

Patlıcan sulu yemeği nasıl yapılır?

Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulup 4 e bölünür ve küp küp doğranıp tuzlu suda beklemeye bırakılır. Soğan, sarımsak ve kırmızı biber biraz öldükten sonra salça eklenir ve biraz daha kavrulur. Ardından domatesler ilave edilir (ben 1, 5 bardağı domates sosu döktüm) hepsi biraz kavrulduktan sonra patlıcanlar eklenir.

Patlıcan yemeği ne kadar sürede pişer?

En az 35 dakika en çok 50 dakikada hazır olur. Lütfen orta ocakta kısık ateşte pişirin.

Domates Silkmesi nasıl yapılır?

Eti yıkayıp margarin ve su ile kısık ateşte iyice pişirdikten sonra kabukları soyulup doğranmış domatesleri sarımsağı nohutu ilave edelim.ağır ateşte pişirelim.çukur kapta servis yapalım.bu yemeğin yanına pirinç pilavı yapılır.ayrı bir tabakta birlikte servis yapılır.salata olarak taze nane kırmızı turp yeşil biber ve …

Sarımsaklı patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Tencereye yağı koyalım ,soğanı ve sarımsakları ekleyelim. Birazcık kavuralım ,salçayı ,domatesi ,biberleri koyalım. Birazcık daha kavuralım ,patlıcanları ilave edelim, tuzu ,şekeri ,biberleri serpelim karıştıralım. Ocağın altını kısalım, 5 dk bu şekilde pişirelim ,sıcak suyunu verelim.

Patlıcan sapı ne işe yarıyor?

Stres, yorgunluk ve depresyon gibi ruhsal rahatsızlıkları önler. Kemiklerin genişlemesini sağlar. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan patlıcan sapı, vücutta bulunan tüm toksinlerin idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlar. Bu sayede karaciğerde toksinlerin birikmesini önler.

Patlıcan sapı kürü nasıl kullanılır?

Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.

Topak patlıcan buzlukta nasıl saklanır?

Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.