APA stiline göre kaynaklar nasıl sıralanır?

Ne zaman italik yazılır?

– Metin içinde kitap, dergi ve film, TV programı adları italik yazılmalıdır. Örneğin, Siyaset Meydanı programında (…). Ayrıca yeni veya teknik bir terim metin içinde ilk geçtiği anda italik yazılabilir, sonrasında italik yazılamaz. Örneğin, 1990’lardan sonra alımlama çalışmaları Türkiye’de de artış göstermiştir.

Kaynakça nasıl düzenlenir?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül “,” işareti konulur.

APA yazım stili nedir?

APA yazım stili, sosyal ve davranışçı alanlarda çalışan bilim insanlarınca bilimsel yazını standardize etmek için geliştirilmiştir. Dönem ödevlerinde Araştırma raporlarında Deneysel çalışmalarda Literatür derlemesi çalışmalarında Teorik makalelerde Metodolojik makalelerde ve Vaka çalışmalarında kullanılır.

APA formatında başlık kaç punto?

Numara ve başlıklar, şekillerin altına, tabloların üstüne gelecek biçimde kelimelerin yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılmalı 10 punto ile yazılmalı. Tablo ve şekillerin içeriklerinde de Times New Roman 10 punto kullanılmalıdır. Makalede APA 6. sürüm tarzı metin içi atıf yöntemi kullanılmalıdır.

Neler italik yazilir?

2.1. Yazar Soyadı, Adının baş harfi. (Yıl). Makale başlığı ilk harf büyük diğerleri küçük. Derginin adı italik ve her kelimenin ilk harfi büyük olarak yazılır, italik olarak cilt (sayı), sayfa numarası.

Makalede neler italik yazılır?

Alıntılar: Makalede birebir yapılan alıntılar tırnak içinde verilmeli ve alıntının sonunda kaynağı parantez içinde belirtilmelidir. Beş satırdan az alıntılar cümle arasında italik olarak, beş satırdan uzun alıntılar ise sayfanın sağından ve solundan 1 cm içeride, blok hâlinde italik olarak verilmelidir.

Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

Internet sitesi kaynak olarak nasıl gösterilir?

Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi.

APA sistemi nasıl yapılır?

APA belgelendirme sistemi sosyal bilim alanlarında en yaygın olan sistemdir. Dipnot ve bölüm sonu notlarının yerine metin içinde parantezler kullanılarak alıntılar yapılır. Parantez içlerinde alıntı yapılan yazarın soyadı, eserin yayın yılı ve gerekiyorsa sayfa numarası yer alır.

APA formatı nedir nasıl yapılır?

Akademik Çalışmalar için APA Formatı IEEE atıf stili, makalenin metninde köşeli parantez içinde verilen alıntı numaralarını kullanan numaralandırılmış bir referans stilidir ve ağırlıklı olarak mühendislik alanında tercih edilmektedir.

APA formatında yazı kaç punto?

Times New roman 12 punto kullanılmalı, satır aralığı 2 olmalıdır. Paragraflara bir tab (1,25cm) içeriden başlanmalıdır. Üst bilgi olarak sola, makalenin kısa adı tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.

Başlık kaç punto olmalı?

8. KAYNAKÇA YAZIMI: KAYNAKÇA başlığı 12 punto, kalın, sola dayalı ve büyük harflerle yazılmalıdır. Kaynakça metni ise alfabetik olarak, 9 punto, önce sonra 6nk ve tek satır aralığı ile ve ikinci satır asılı 1cm olarak yazılmalıdır.

Kaynakçada neler italik yazılır?

Makalenin başlığı yalnızca ilk kelimesi büyük harfle; diğer tüm kelimeler eğer özel kısaltma ya da özel isim değil ise küçük harfle olarak yazılır. Derginin adı italik ve her kelimenin ilk harfi büyük olarak yazılır, italik olarak cilt (sayı), sayfa numarası. Bulut, İ., Zaman, M., Kopar, İ., Artvinli, E. (2008).

Araştırma raporları ve makalelerin yazımında hangi yazı biçimi punto ve satır aralığı esas alınır?

Makale yazımında, Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır. Karakterler 12 punto büyüklüğünde, satır aralıkları 1,5 nk olmalıdır.

Sunuma kaynakça nasıl eklenir?

Kaynakça, alıntı ve başvuru oluşturma

  1. İmlecinizi alıntı yapmak istediğiniz metnin sonuna getirin.
  2. Başvurular > Stil öğesine gidin ve alıntı stilini seçin.
  3. Alıntı Ekle seçeneğini belirleyin.
  4. Yeni Kaynak Ekle seçeneğini belirleyin ve kaynağınız ile ilgili bilgileri doldurun.